Recensie: Martin Howard – Jesse Kreeks Ruimtereisgids

Recensie: Martin Howard – Jesse Kreeks Ruimtereisgids


Alles staat klaar voor het nieuwe reisbureau van Jesse Kreek. Met de ronddraaiende stenencirkel kan hij in tijd én in ruimte reizen; het heelal is onbegrensd. Hoewel, met reisleiders Gerard Tandenbreker en Prins Huichel gebeuren er rare dingen. En op Professor Stoule-Gang hoeft Jesse al helemaal niet te rekenen; die staat garant voor chaos en problemen.

ISBN: 9789026153525 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 336 – Jeugdboek


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘De avonturen van Jesse Kreek zijn weer bijzonder en hilarisch, dit boek wil je gelezen hebben!’

Verhaal

*****

Nadat aan het einde van het vorige deel van Ruimteatlas, De ruimteatlas van Jesse Kreek, het Curieuze Reisbureau is opgericht, reizen Jesse en professor Stoule-Gang nu allerlei planeten af om ze te beoordelen op hun potentie en om afspraken te maken met beheerders van hotels en cafés. Op de planeet Galbak stuiten ze niet alleen op bewoners met weerzinwekkende gewoontes, maar ook op heer Wauwel, de voorzitter van het CCC (Curieuze Cartografieclub) van eeuwen geleden, en zijn gevolg. Heer Wauwel is niet van plan zijn voorzitterschap op te geven en dat leidt tot een wervelende reis langs planeten, gevaarlijke situaties en hilarische gebeurtenissen.
— Isolde

Het boek

*****

Jesse Kreeks Ruimtereisgids is het tweede deel van de serie ‘Ruimteatlas’, een ontzettend originele en grappige serie over de jongen Jesse Kreek die onder begeleiding van professor Stoule-Gang door de ruimte en de tijd reist. Hoewel, je kan beter stellen dat de professor de begeleiding van Jesse nodig heeft om niet altijd in gevaarlijke situaties terecht te komen. De professor heeft weinig gevoel voor wat wel en niet verstandig is.
De cover is kleurrijk en aantrekkelijk en het boek bevat veel illustraties. In dit deel speelt Martin Howard de auteur ook met lettertypes. Hij neemt geregeld de ruimte om de lezer even te herinneren aan wat er in het vorige deel is gebeurd. Dat maakt gelijk dat je dit boek prima los kunt lezen, al is het natuurlijk aan te raden beide delen te lezen. Ze zijn gewoonweg te leuk!
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Jesse Kreeks Ruimtereisgids is weer een hoogstandje als het gaat om humor en leuk taalgebruik. De fantasie van Martin Howard moet bijna onuitputtelijk zijn, als je kijkt naar de ontelbare hoeveelheid verschillende planeten die hij heeft bedacht. Het boek is best dik met meer dan 300 bladzijden, maar je wilt blijven doorlezen en aan het eind is het alleen maar jammer dat het boek al uit is.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Jesse keek over zijn schouders en zag professor Alfons Stoule-Gang tussen de pilaren van de stenencirkel verschijnen. Op zijn bovenlip zat een monsterlijke snor, alsof er twee eekhoorns in zijn neus in slaap waren gevallen. Zoals altijd had de oude man een lange donkergroene jas aan, met daaronder een roze overhemd met franje. Hij kraakte bij het lopen omdat hij een dameskorset onder zijn kostuum droeg – volgens hemzelf omdat hij last van zijn rug had, maar dat geloofde eigenlijk niemand. Het korset was versierd met elegante strikjes en zag er niet erg geneeskrachtig uit.’

Voor wie is het boek?

Jesse Kreeks Ruimtereisgids is een boek om zelf te lezen vanaf een jaar of tien. Voorlezen is denk ik ook heel leuk en dat kan al wel een paar jaar eerder, hoewel niet alle jonge kinderen alle grapjes zullen oppikken. Maar het boek is ook ontzettend leuk voor volwassenen, even ontspannen met een luchtig fantasierijk verhaal.

Voor meisjes of jongens?

50%

50%

Leesvoorschrift

Dit boek kan je altijd en overal lezen. Het is fijn als je tijd hebt om door te lezen, maar elke dag een klein stukje is ook helemaal goed.

336 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.