Recensie: Mary Beth Keane – De halve maan

Recensie: Mary Beth Keane – De halve maan


Malcolm en Jess lijken het goed voor elkaar te hebben. Hij, een knappe en sociale barkeeper, heeft net de kans gehad het café van zijn baas over te nemen. Zij, intelligent en zelfverzekerd, werkt al jaren ambitieus aan haar advocatencarrière. En toch… Malcolm komt erachter dat de trouwe klanten van café De Halve Maan niet op vernieuwing zitten te wachten en dat winst maken moeilijk is. Jess worstelt met haar kinderwens, terwijl Malcolm en zij er niet jonger op worden. Langzaamaan begint Jess zich af te vragen of dit wel het leven is dat ze wil leiden.

ISBN: 9789056727376 – Uitgeverij Signatuur – Aantal pagina’s: 382 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Meeslepend verhaal over de liefde en een onvervulde kinderwens.’

Hoofdpersonages

*****

Malcolm werkt al jaren als barkeeper. Wanneer hij de kans krijgt om het café van zijn baas over te nemen, besluit hij dit te gaan doen. Hij krijgt hierbij steun van zijn partner Jess. Zij zijn al lang samen en proberen hun kinderwens te vervullen. Wanneer dit lastig tot niet blijkt te lukken, zet dit een enorme druk op hun relatie. Het café wordt ook steeds minder bezocht en dit zorgt voor veel (financiële) zorgen bij de twee. Malcolm doet zijn uiterste best, maar of dit genoeg is…

Jess is een succesvolle advocate en werkt net zoals Malcolm erg hard. Toen hij de kans kreeg het café over te nemen, was ze niet meteen erg enthousiast. Ze dacht vooral aan de financiële gevolgen van de overname. Jess heeft een enorme kinderwens en wanneer blijkt dat zij en Malcolm geen kinderen kunnen krijgen, moet ze dit echt verwerken. Ze doet dit op haar eigen manier, maar of dit ook de manier is die Malcolm graag ziet…
— Kaylee

Sfeer

*****

De halve maan is een prachtige roman over de strubbelingen binnen een relatie. In het geval van Malcolm en Jess is dit vooral hun onvervulde kinderwens. Daarnaast hebben ze ook nog de zorgen over het café. Mary Beth Keane weet heel goed te beschrijven wat dit soort dingen met mensen kunnen doen en hoe dit een relatie kan beïnvloeden.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Mary Beth Keane weet gevoel feilloos over te brengen op papier. Malcolm en Jess bekijken de situatie ieder op hun eigen manier en hebben hier beide andere gevoelens bij. Mary Beth kan deze heel goed verwoorden en je kunt je als lezer bijna inbeelden hoe zij zich voelen.

Het boek leest lekker weg, maar halverwege het verhaal had ik even wat meer moeite met doorlezen. Hier zakte het verhaal wat in en gebeurde er niet zoveel. Het einde is verrassend en ontzettend mooi!
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Hoeveel jaar geleden was dat? Hij telde terug.
Nog weken daarna had hij een bloedhekel aan zichzelf. Het schoot op de vreemdste momenten door zijn hoofd en elke keer dat dat gebeurde, werd Erica’s gezicht minder bijzonder, haar gewilligheid onaantrekkelijker. Het verblufte hem hoe stom hij was geweest, hoeveel hij op het spel had gezet. En waarvoor? Om even een uurtje buiten zijn leven te kunnen treden? Om even een boost te krijgen van iemand die zo weinig voor hem betekende? Hoe had hij ooit kunnen denken dat dat zou werken?’

Leesvoorschrift

Het is een ontzettend warme dag geweest en rond negen uur in de avond is het eindelijk behaaglijk in je tuin of balkon. Voorzie jezelf van een goed glas wijn en lees door totdat de maan helder aan de hemel staat.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

382 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.