Recensie: Michelle Harrison – De vloek van de kraaientoren

Recensie: Michelle Harrison – De vloek van de kraaientoren


‘De vloek van de kraaientoren’ is een spannend jeugdboek over drie zussen, drie magische voorwerpen en een verschrikkelijke vloek. Het eerste deel van deze driedelige serie neemt je mee naar een wereld met een snufje magie. De zusjes Betty, Flis en Charlie zitten vast op het eiland waar ze wonen. Ze kunnen het eiland niet verlaten, omdat er een eeuwenoude vloek op hun familie rust. Als ze toch vertrekken, zullen ze dit niet overleven. Op een dag maken de zusjes kennis met drie geheimzinnige magische voorwerpen, en het avontuur begint te lonken. Zouden ze hiermee in staat zijn de vloek op te heffen? Hun zoektocht naar de vrijheid leidt hen dichter naar het mysterie van de vloek en mondt uit in een race tegen de klok waar hun levens van afhangen…

ISBN: 9789025775681 – Gottmer Kinderboeken – Aantal pagina’s: 368 – Jeugdboek


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een spannend en magisch avontuur, dat je op het puntje van je stoel laat zitten.’

Verhaal

*****

De vloek van de kraaientoren gaat over de drie zusjes Flis, Betty en Charlie Weddersinne. De middelste zus Betty is dertien jaar en vertelt het verhaal. De zusjes groeien op bij hun oma, hun moeder is overleden en hun vader zit in de gevangenis. Van oma mogen de zussen het eiland niet verlaten, hoe graag Betty ook op avontuur wil, maar waarom is lang niet duidelijk. Op een gegeven moment moet oma het wel vertellen en dan blijkt dat er een vloek rust op alle vrouwen Weddersinne waardoor zij het eiland niet kunnen verlaten. Doen ze dat wel, dan zullen ze voor de volgende zonsondergang overlijden… Betty en haar zusjes zin vastbesloten om te ontdekken hoe ze de vloek kunnen opheffen.

De sfeer in het boek in het boek is best grimmig. Dat heeft te maken met de verhaallijn, maar ook met het feit dat een groot deel van het verhaal zich in het donker en in de mist afspeelt.
Het verhaal is heel spannend, zeker als het gaat over Sorsha S…, die meer dan een eeuw geleden de vloek over de Weddersinnes heeft uitgesproken.
— Isolde

Het boek

*****

De vloek van de kraaientoren het eerste deel van een serie, die in het Engels inmiddels vier delen kent. De Nederlandse vertaling is uitgegeven in een paperbackeditie, met een omslag die de belangrijkste elementen van het verhaal weergeeft: de kraaientoren, kraaien, de magische voorwerpen en roeibootjes.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Michelle Harrison heeft een heel spannend verhaal geschreven, dat naarmate je verder vordert steeds moeilijker wordt om weg te leggen. Het verhaal is op bepaalde aspecten best complex, maar dat past ook heel goed bij de magie in het verhaal. Je moet je aandacht goed aandacht bij het verhaal houden.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Betty slikte de harde brok in haar keel weg. Het zou allemaal best goed komen. Zij zouden die ellendige familievloek nu eindelijk eens verbreken. Dit zou alle moeite waard zijn, dat móést ze gewoon geloven. ‘Succes is voor de stoeren,’ fluisterde ze, kracht puttend uit weer een zelfverzonnen motto. Hopelijk zou dit een blijvertje zijn.’

Voor wie is het boek?

De vloek van de kraaientoren is een avontuurlijk en magisch verhaal voor kinderen vanaf een jaar of tien, elf die van spannende verhalen houden.

Voor meisjes of jongens?

50%

50%

Leesvoorschrift

Wacht op een kille, regenachtige dag waarop je niet naar buiten hoeft om dit boek te lezen. Het weer past dan goed bij de sfeer van het boek en dan heb je de tijd om lekker door te lezen.

368 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.