Recensie: Natalie Heath – Yoga voor thuis

Recensie: Natalie Heath – Yoga voor thuis


Met de kaartenset en het instructieboek ‘Yoga voor thuis’ creëer je eenvoudig jouw eigen, ontspannen yogales. Installeer je op je yogamat, adem diep in en rustig uit en begin. Spreid de vijftig kleurrijke kaarten met asana’s voor je uit en stel daarmee je eigen yogales samen. Doe inspiratie op en ga aan de slag met allerlei yogahoudingen en variaties op die houdingen. Werk met deze kaartenset aan het verminderen van rugpijn, het verbeteren van je humeur, het verhogen van je flexibiliteit of het in balans brengen van je chakra’s.

ISBN: 9789401305327 – Uitgeverij Altamira – Aantal pagina’s: Aantal pagina’s: nvt (50 kaarten) – Informatieve kaartenset


*****

5 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Wat een mooie en zinvolle kaartenset is Yoga voor thuis!’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Beweging is altijd goed en zeker yoga is een verstandige keuze. Deze kaartenset bevat vijftig kaarten met op iedere kaart één yogahouding. Op de ene kant zie je een afbeelding met de houding die je gaat proberen uit te voeren, aan de andere kant staat een heldere beschrijving, inclusief een variatie en aanpassingen.
Je kunt zelf een flow samenstellen aan de hand van jouw favoriete houdingen of om een bepaalde houding goed uit te kunnen voeren, maar je kunt er ook voor kiezen een flow uit het begeleidende boekje te volgen. In het boekje staan 25 flows die gericht zijn op een bepaald doel. Voorbeelden van deze doelen zijn rugpijn verminderen, nek- en schouderspanning verminderen, iets doen aan een opgeblazen gevoel, de dag begroeten of ontspannen voor het slapen gaan. Iedere flow bestaat uit zeven houdingen. Afhankelijk van de flow die je kiest, ben je tien minuten bezig of soms wat meer dan een half uur. Dit hangt samen met het feit dat de kaartenset put uit vijf verschillende yogastijlen (klassieke hatha, vinyasa, ashtanga, yin of restoratieve yoga).
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Ook als je nog nooit yoga hebt gedaan, zijn de beschrijvingen op de kaarten helder. De instructies zijn duidelijk en als je ze stap voor stap volgt, lukt het je om de houding op de andere kant van de kaart uit te voeren. Die afbeeldingen zijn heel prettig, want daardoor weet je ook hoe het er uit zou moeten zien.
Ademhaling is belangrijk bij yoga, houd nooit je adem in. Het instructieboekje besteedt hier goed aandacht aan, maar ook op verschillende kaarten is beschreven op welke momenten je het beste in- en uitademt.

De kaarten zelf zijn mooi en vooral heel inclusief: er zijn mannen en vrouwen afgebeeld, jong en oud, dik en dun en met verschillende huidskleuren. Yoga is voor iedereen, iedereen kan yoga doen, de afbeeldingen op de kaartenset maken dat nog eens extra duidelijk.
— Isolde

Passage uit het boek

Voor wie is dit boek?

De afbeeldingen op de kaartenset geven het zelf ook aan, yoga is voor iedereen en iedereen kan met deze set aan de slag met yoga. De set is leuk voor beginners, maar ook (meer) gevorderde yogi’s zullen plezier beleven aan Yoga voor thuis.
— Isolde

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

50
kaarten
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.