Recensie: Pascale Naessens – Chez Pascale

Recensie: Pascale Naessens – Chez Pascale


Chez Pascale is het denkbeeldige restaurant dat Pascale Naessens al jaren runt. Zij kookt er gewoon voor vrienden en familie, net zoals iedereen die thuis kookt. De cover is een mooie weerspiegeling van haar denkbeeldige bistro. Het is een speelse aquarel geworden, waarin droom en werkelijkheid door elkaar vloeien. Het uithangbord ‘Chez Pascale’ heeft ze ooit als grap in elkaar geknutseld voor een feestje, tot grote vreugde van iedereen.

Eigenlijk runt iedereen die thuis kookt zijn eigen restaurant. Iedere dag is het een uitdaging om verse en liefst geïnspireerde gerechten op tafel te zetten, zodat onze geliefden enthousiast en voldaan zijn.

Met dit boek wil Pascale jou het plezier van het koken laten (her)ontdekken en je inspireren met meer dan tachtig eenvoudige, maar toch bijzondere gerechten. Zodat jij thuis ten volle kunt genieten van die gezellige tafelmomenten.

ISBN: 9789401493123 – Uitgeverij Lannoo – Aantal pagina’s: 208 – Kookboek


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Chez Pascale in één woord: geweldig!’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Chez Pascale is een ontzettend leuk kookboek vol heerlijke recepten. Toen ik besloot iets uit het boek te gaan koken, heb ik lang getwijfeld wat ik zou maken. Er staan namelijk echt heel veel recepten in die mij aanspreken. Ik ben aan de slag gegaan met de salade met gerookte zalm en wasabi-olie. De ingrediënten zijn toegankelijk en het gerecht is gemakkelijk te maken. En niet geheel onbelangrijk: de salade was echt ontzettend lekker! De ingrediënten zijn een goede combinatie en de saus met onder andere wasabi is ook erg lekker.

In het boek staan nog vele andere recepten, zo is de tartaar van tomaat en mozzarella ook erg lekker. Wederom toegankelijk qua ingrediënten en heerlijk van smaak. Besluit je dit boek aan te schaffen (of cadeau te vragen, tip!), probeer dan vooral ook eens de Thaise broccoli-kokossoep met kip!
— Kaylee

Instructies

*****

Pascale weet hoe ze fijne recepten schrijft. De instructies zijn duidelijk en niet te lang. De bereidingstijd en eventuele gaartijd staan vermeld. Ook staat bij veel recepten vermeld of het recept vegetarisch, vegan of keto is. De recepten zijn standaard voor twee personen, tenzij Pascale anders aangeeft. Ook wordt er bij veel recepten een tip gegeven, bijvoorbeeld voor de bereiding of ingrediënten.

Ik moest in het begin wel even wennen aan de opmaak van het boek. De titel van het recept of naam van het gerecht staat bovenaan de pagina in een vrij klein lettertype. Daaronder staan een aantal ingrediënten heel groot uitgelicht. De eerste keer kijk je hier eventjes van op, maar daarna is het niet storend meer. Ik vind dit eigenlijk wel leuk, want het is net anders dan veel andere kookboeken.
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

Dit kookboek is echt een mega-aanrader wanneer je niet te ingewikkeld wilt koken, maar wel iets lekkers op tafel wilt zetten. De recepten zijn geen standaardgerechten en hebben een restaurantwaardige touch. Het boek is een aanrader wanneer je graag kookt, maar hier niet uren voor in de keuken wilt staan.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

208 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.