Recensie: Paul Hoekstra & Job Veldhuis – Inspecteur Vos (Inspecteur Vos #1)

Recensie: Paul Hoekstra & Job Veldhuis – Inspecteur Vos (Inspecteur Vos #1)


Op een koude winteravond wordt het levenloze lichaam van pater Abraham Doornbosch bij de Dom in Utrecht gevonden. De striemen in zijn nek laten weinig aan de verbeelding over. Moord. Maar met welke reden? Door wie? En waarom juist hij?

Maak kennis met rechercheur Vos, een eigengereide detective met een voorliefde voor complexe koffie en dito moordzaken. Samen met zijn collega’s van de Nationale Recherche lukt het hem keer op keer de moordenaar een stap voor te blijven, maar deze zaak komt dichterbij dan gedacht. Lukt het Vos en de zijnen om het hoofd koel te houden wanneer juist de moordenaar hén een stap voor weet te zijn?

ISBN: 9789083272504 – Eigen beheer – Aantal pagina’s: 148 – Thriller, detective


*****

3 van de 5 sterren – Frederique


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Inspecteur Vos is door de humor en vreemde menselijke trekjes van de personages alles behalve een saaie doorsnee detective.’

Hoofdpersonages

*****

Inspecteur Vos werkt bij de landelijke recherche en is een tikkeltje excentriek. Hij is niet zo goed met katten of emoties, verslaafd aan grote hoeveelheden zoete koffie en luistert niet heel erg goed naar zijn baas, hoofdcommissaris De Graaf. Rechercheur Vink, met wie hij samen op de politieacademie gezeten heeft, probeert hem dan ook regelmatig terug te fluiten, met wisselend resultaat. Wanneer er een lichaam wordt gevonden in de Domtoren met een geheimzinnig opgespeld briefje gaan ze op onderzoek uit.
— Frederique

Sfeer

*****

Inspecteur Vos is een boek vol actie en spanning, maar nooit té. Je begint meteen midden in de actie en door het boek heen loopt de spanning vervolgens langzaam op. Spanning en speurwerk wordt vrolijk afgewisseld met lichtelijk sarcastische humor van de personages, hierdoor leest het boek erg prettig en wordt nooit zwaar.
— Frederique

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van Paul Hoekstra en Job Veldhuis leest lekker vlot weg, voordat je het doorhebt ben je al halverwege het boek. De dialogen zijn aan het begin misschien niet altijd even sterk, maar de spanning van het onderzoek en de humor van de personages maken het meer dan goed. Dit maakt dan ook benieuwd naar hoe de serie zich zal ontwikkelen.
— Frederique

Passage uit het boek

‘Vos was de krant aan het lezen toen de deurbel ging. Hij was vannacht weinig aan slaap toegekomen. Telkens als hij in slaap dreigde te vallen, dwaalden zijn gedachten af. Waarom deze man? Waarom verwurging? Wat zat er op het lichaam vastgeplakt?
De deurbel ging opnieuw. Verdwaasd liep Vos naar de deur. Op de achtergrond was het geluid van stromende koffie uit een pruttelend koffiezetapparaat hoorbaar. Achter de voordeur stond Vink.
‘Heb je de melding niet gehad?’
‘Welke melding?’
‘We moeten naar het bureau. Er zijn ontwikkelingen in de zaak.’
Vos knikte instemmend. ‘Ik drink eerst mijn koffie op.’
‘Geen tijd. We moeten nu naar het bureau.’
Vos zuchtte. Geen tijd voor koffie betekende koffie op kantoor. In het begin van zijn koffieverslaving was dat geen probleem, maar inmiddels waren zijn smaakpapillen gewend geraakt aan de warme aroma’s van betere koffie.
Vink hoorde de teleurstelling in zijn zucht.
‘We halen onderweg wel wat.’’

Leesvoorschrift

Voor Inspecteur Vos heb je een heerlijk langzame vrije dag nodig, inclusief een grote kop koffie, want je leest dit boek in één ruk uit.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

148 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.