Recensie: Peter Friehling – Airfryer kookboek

Recensie: Peter Friehling – Airfryer kookboek


Het imago van de airfryer is de afgelopen periode 180 graden gekanteld: van ‘slank’ frituuralternatief tot een wonderoventje waarmee je in een relatief korte tijd − en dus energiebesparend − van alles kunt bereiden. Maar wat dan allemaal en hoe? Peter Friehling laat in het Airfryer kookboek zien wat de ontelbare mogelijkheden zijn om de airfryer optimaal te benutten.

Stof je airfryer maar af en vergeet de bitterballen en patat. Met duidelijke instructies, en ook vooral wat je maar beter kunt laten, geeft Airfryer kookboek tientallen recepten waarmee je aan de slag kan. Van bistro- en eetcafégerechten als quiche, cordon bleu en tarte tatin tot en met Aziatische, Midden-Oosterse en Latijns-Amerikaanse toppers.

ISBN: 9789461433060 – Uitgeverij Good Cook – Aantal pagina’s: 144 – Kookboek


*****

3 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Wow, wat kan je ontzettend veel dingen bereiden in je airfryer.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

De airfryer is, zoals de auteur in het begin van het boek beschrijft, een heteluchtoven waarin je vele soorten voedsel kunt bereiden. Toen ik de airfryer net had, heb ik een accessoireset gekocht en daar ben ik wel blij mee. Al kan je ovenschalen gebruiken in de airfryer, het past niet altijd lekker en de aangeschafte accessoires wel.

Wij hebben de bloemkoolquiche gemaakt. Bloemkool is bij ons thuis in de wintermaanden best populair en het is altijd leuk om eens een andere bereiding te proberen. Daarnaast zijn pizza’s altijd goed en in het Airfryer kookboek staan verschillende pizzarecepten, inclusief een calzone!

Toch was ik een klein beetje teleurgesteld in het boek. Relatief veel recepten bevatten vlees en de foto’s suggereren dat diverse gerechten best vet zijn. Gelukkig is het vrij eenvoudig om te variëren met de receptuur en alles zoveel mogelijk naar je eigen smaak te maken.
— Isolde

Instructies

*****

Het Airfryer kookboek heeft een heldere opbouw. Bij ieder gerecht staat op de ene bladzijde een, vrij donkere, foto en op de andere bladzijde de ingrediënten en instructies. De ingrediënten zijn over het algemeen bekend en goed verkrijgbaar. De instructies zijn to the point en helder. Van mij had er nog wel iets explicieter bij mogen staan hoe lang het bereiden van het gerecht duurt, dit moet je zelf uitpuzzelen uit de instructies.
— Isolde

Voor wie is dit boek?

Airfryer kookboek is geschikt voor alle thuiskoks die over een of meer airfryers beschikken en hier meer uit willen halen dan alleen patat en bitterballen.
— Isolde

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

144 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.