Recensie: Dutch Oven – 50 gloednieuwe recepten

Recensie: Dutch Oven – 50 gloednieuwe recepten


Boterzachte boeuf bourguignon, die door het stoven uit elkaar valt, pittige gekruide uiensteaks, caipirinhapasta met zalm en garnalen of een oosterse linzenschotel – met dit kookboek zal je Dutch Oven overuren maken! Of je nu een klassiek gerecht of een chique schotel kiest, vlees, vis of groenten wilt bereiden, deze pan kan werkelijk alles. En wij laten je zien hoe je dat doet!

ISBN: 9789048322428 – Veltman Uitgevers – Aantal pagina’s: 140 – Kookboek


*****

3 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Smullen geblazen met Dutch Oven – 50 gloednieuwe recepten.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Een Dutch Oven is een gietijzeren pan waarmee je kunt koken, bakken en braden boven verschillende warmtebronnen. Je kunt er heerlijke gerechten in maken die urenlang kunnen stoven. Dutch Oven – 50 gloednieuwe recepten kent vijftig recepten die je kunt bereiden in je Dutch Oven, variërend van kalkoen en kip, rundvlees, varkensvlees, gehakt, vis en zeevruchten en vegetarisch.

Een vispannetje staat bij ons geregeld op het menu en het recept voor Moqueca (een Brazilaanse visschotel) werd dan ook snel gemaakt. De ingrediënten zijn toegankelijk, de instructies zijn helder en de bereiding is gemakkelijk. De toevoeging van kokosmelk zorgt voor een verrassende twist van het gerecht, erg lekker! Mocht je het gerecht wat vlak vinden qua smaak, dan kun je na bereiding gemakkelijk zelf nog wat pittige kruiden toevoegen.

Het boek kent veel variatie, zo gaan wij de cheeseburgerpasta en de oosterse gehaktballen zeker nog eens maken. Ook voor soepen kun je dit boek gerust openslaan, want er staat een goed recept voor een Thaise currysoep in.
— Kaylee

Instructies

*****

Dutch Oven – 50 gloednieuwe recepten begint met een uitleg over de verschillende Dutch Ovens, hoe je deze het beste kunt gebruiken en hoe je de pan gebruikt op briketten of een gasgrill. Handige informatie wanneer je voor het eerst met de Dutch Oven aan de slag gaat!

De instructies staan genummerd opgesomd, iets wat het overzichtelijk maakt. De korte zinnen maken de instructies duidelijk en voor iedereen toegankelijk.
Bij ieder recept staat informatie vermeld over het formaat van de pan, hoe heet de gasgrill moet zijn of hoeveel brikketten er nodig zijn en wat de (voor)bereidingstijd is. Daarnaast staat bij ieder recept aangegeven voor hoeveel personen het is. Soms is er ook een tip opgenomen over bijvoorbeeld de variatie van een ingrediënt of een serveertip.
Ik mis wel een persoonlijke touche aan het boek. Het boek is in mijn ogen nogal zakelijk, zo mist bijvoorbeeld een korte toelichting of introductie bij de gerechten.
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

Dutch Oven – 50 gloednieuwe recepten is een leuk boek wanneer je op zoek bent naar nieuwe recepten om te maken in je Dutch Oven.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

140 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.