Recensie: Piet Oudolf en Noel Kingsbury – Oudolf Hummelo

Recensie: Piet Oudolf en Noel Kingsbury – Oudolf Hummelo


De tuin en voormalige kwekerij van Piet en Anja Oudolf in het Gelderse Hummelo waren een begrip, en haast een bedevaartsoord, voor de vele internationale bewonderaars van de tuin- en landschapsarchitect. De combinatie van kwekerij en tuin vormde de basis van de ongeëvenaarde plantenkennis van Oudolf en van zijn vermogen tot experimenteren en vernieuwen. Kennis en ervaring die hij toepast in zijn wereldberoemde projecten, zoals de High Line in New York, en het ‘Oudolf Field’ bij de kunstgalerie van Hauser & Wirth in Somerset.

Deze herziene en uitgebreide editie geeft een beschrijving van de ontwikkeling van de veranderende kijk op beplanting en indeling van tuinen en landschapsarchitectuur door Anja en Piet Oudolf.

ISBN: 9789056156671 – Noordboek | HL Books – Aantal pagina’s: 432 – Tuinontwerpen en Beplanting


*****

4 van de 5 sterren — Hans


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Prachtig naslagwerk om inspiratie op te doen voor de eigen tuin.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Oudolf Hummelo geeft je verscheidene voorbeelden van plantencombinaties op basis van soorten, kleur, vorm, hoogte en contrast. Het laat zien dat er meer is aan planten dan ze simpelweg in willekeurige volgorde in de tuin te planten. Er is sprake van een heuse tuin- en landschapsarchitectuur, welke uitvoerig beschreven en getoond wordt.
— Hans

Schrijfstijl

*****

Het boek steekt meteen goed van wal en maakt dat het lekker wegleest. De schrijfstijl is vlot en wordt afgewisseld met uitvoerige fotoreportages van Oudolfs tuinarchitectuur. Daarnaast zijn er ook uitstapjes naar uitgebreide analyses van de specifieke projecten van Oudolf.
— Hans

Passage uit het boek

‘De High Line in New York is een enorm succes geworden bij zowel het publiek als de professionals. Dit project heeft bovendien overal ter wereld de belangstelling gewekt om soortgelijke projecten te creëren. Het werd precies op het goede moment gemaakt. De stad begon een opleving in vastgoedinvesteringen te ervaren die zich tot Manhattans Lower West Side uitstrekten. Een groene ruimte in het voormalige industriële stadsdeel zou moeten zorgen voor een aantrekkelijke bijdrage aan het nieuwe woongebied. Het sloot ook aan bij de interesse in tuinieren en groen die sinds het begin van deze eeuw bij de New Yorkers was gegroeid.’

Voor wie is dit boek?

Oudolf Hummelo is geschikt voor de tuinliefhebbers die meer willen maken van hun tuin. Daarnaast ook uitermate geschikt voor degenen die zich willen verdiepen in tuinarchitectuur of voor hen die geïnteresseerd zijn in de werken van Piet en Anja Oudolf.
— Hans

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

432 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.