Recensie: René van Berk & Nienke Denekamp – De Grote Vincent van Gogh Atlas Junioreditie

Recensie: René van Berk & Nienke Denekamp – De Grote Vincent van Gogh Atlas Junioreditie


Jij kent vast wel een paar werken van de beroemdste schilder van Nederland, Vincent van Gogh. Hij reisde door heel Europa, met de boot en vooral met de trein. Hij hield contact met zijn familie door heel veel brieven te schrijven. In deze atlas volgen we Vincent langs alle plekken waar hij woonde. Je zult zien dat de wereld er heel anders uitzag dan nu. De atlas laat zien hoe Vincent als kunstenaar de wereld om hem heen als onderwerp voor honderden tekeningen en schilderijen gebruikte.

Reis mee met Vincent op zijn tocht door Europa, langs alle plaatsen waar hij woonde… en waar hij de kunstenaar werd die hij zo graag wilde zijn.

ISBN: 9789047629917 – Uitgeverij Rubinstein – Aantal pagina’s: 152 – Informatief, Jeugdboek


*****

5 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Alles wat je wilt weten over Vincent van Gogh, de junioratlas over Van Gogh is interessant van de eerste tot de laatste bladzijde.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Dit boek is onmisbaar als je geïnteresseerd bent in het werk van Vincent van Gogh. De Grote Vincent van Gogh Atlas Junioreditie vertelt je alles over het leven van Van Gogh, over zijn werk, zijn inspiratiebronnen, zijn vrienden en familie en zijn nalatenschap.
Het boek is heel visueel van opzet en ziet er aantrekkelijk uit. Het bevat veel beeldmateriaal, variërend van originele foto’s tot reproducties van het werk van Van Gogh en foto’s van hoe de omgeving er bijvoorbeeld nu uit ziet. Er staan ook veel illustraties in het boek, deze zijn gemaakt door Geert Gratama. Ook deze zijn heel afwisselend.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

De Grote Vincent van Gogh Atlas Junioreditie is primair gericht op kinderen vanaf negen jaar, de schrijfstijl is hier uiteraard op aangepast. Dat maakt dat het boek bijzonder toegankelijk is. Er staan geen moeilijke woorden in het boek. De auteurs nemen hun lezers bijzonder serieus en leggen alles goed uit.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Vincents reis naar het zuiden duurde een hele dag en een nacht. Stel je voor: meer dan 700 kilometer hobbelen in een trein met houten banken! Onderweg dacht hij aan Theo. Hij miste hem al meteen. Maar hij keek onderweg ook zijn ogen uit. Want wat een kleuren! Grote gele rotsen zag hij. Olijfgroene boomgaarden. Druivenplanten in rode aarde, met lila bergen op de achtergrond. Vroeg in de ochtend kwam Vincent aan in Arles: een oud stadje, met kronkelende straatjes en eeuwenoude gebouwen.’

Voor wie is dit boek?

De Grote Vincent van Gogh Atlas Junioreditie is geschreven voor kinderen vanaf negen jaar die meer willen weten over kunst. Daarnaast het is boek interessant voor iedereen die de schilderijen van Vincent van Gogh kent en meer over hem wil weten.
— Isolde

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

152 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.