Recensie: Roberta Pagnier – Roberta’s cucina povera

Recensie: Roberta Pagnier – Roberta’s cucina povera


Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta Pagnier geeft een duurzame, hedendaagse draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.

In een tijd waarin alles duurder wordt, moet je soms net iets creatiever zijn om iets lekkers en gezonds op tafel te zetten. Dat weten de Italianen allang. Zij hebben hun eigen kooktraditie: cucina povera, een boerse, sobere, eenvoudige keuken van restjes en betaalbare seizoensproducten. Roberta Pagnier is geïnspireerd door deze kookstijl, die uitermate goed past in de huidige maatschappij: een bewuste wereld zonder verspilling.

ISBN: 9789464042252 – Fontaine Uitgevers – Aantal pagina’s: 192 – Kookboek


*****

4 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Je zult versteld staan van wat voor lekkers je kunt koken met een beperkte hoeveelheid ingrediënten.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

De cucina povera maakt met simpele en makkelijk verkrijgbare ingrediënten voedzame gerechten. Het gaat om het efficiënt gebruik van ingrediënten en restjes. Ik vond het leuk om te ontdekken dat de panzanella (een broodsalade) die ik al jaren maak, ook bij de cucina povera hoort, evenals frittata (al noem ik die altijd tortilla naar de Spaanse variant).

Het is lastig om een favoriet gerecht te kiezen, er staat veel lekkers in het boek. De spaghetti met uien was bijvoorbeeld heel lekker en er staat een goed recept voor risotto met pompoen in het boek, risotto alla zucca. Achter in het boek staan allemaal lekkere desserts en je kunt helemaal losgaan met hoofdgerechten met én zonder vis of vlees.
— Isolde

Instructies

*****

Roberta’s cucina povera heeft een duidelijke opbouw. De meeste gerechten zijn voorzien van een foto – van het gerecht of van een aantal ingrediënten – op de ene bladzijde en een beschrijving van het gerecht op de andere. Er staat altijd een kort stukje met achtergrondinformatie over het gerecht, een lijst met ingrediënten – waarmee je kunt variëren afhankelijk van wat je in huis hebt – en daarnaast uitvoerige instructies. Deze zijn niet kort en krachtig, maar uitgebreid en vaak ook nog voorzien van informatie over de kooktechniek waar je mee bezig bent.

De instructies zijn goed te volgen, maar informatie over hoelang je in de keuken zult staan ontbreken. De letters waarin het boek gedrukt is zijn vrij klein en vaak ook op een gekleurde achtergrond. Wees dus niet verbaasd als je goed licht en mogelijk ook een leesbril nodig hebt. De foto’s zijn aantrekkelijk en met veel kleur.
— Isolde

Voor wie is dit boek?

Roberta’s cucina povera is een boek voor iedereen die van de Italiaanse keuken houdt of daar graag eens wat meer kennis mee wil maken. De recepten zijn toegankelijk en de ingrediënten die je nodig hebt zijn goed verkrijgbaar.
— Isolde

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

192 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.