Recensie: Rutger van den Broek – Bakbijbel

Recensie: Rutger van den Broek – Bakbijbel


Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken: van amandelspijs en bladerdeeg tot Italiaanse meringue en het konfijten van citrusschilletjes. Daarnaast biedt Bakbijbel meer dan 160 bakrecepten: van tijdloze klassiekers als appeltaart, kletskoppen, slagroomsoesjes en wentelteefjes tot ultieme brownies, friandises, tulband, koffiebroodjes en piastachepavlova á la Rutger. Ook geeft Rutger allerhande tips, praktische aanwijzingen en originele serveersuggesties voor het allerlekkerste en mooiste bakresultaat.

ISBN: 9789048861262- Uitgeverij Carrera Culinair – Aantal pagina’s: 495 – Kookboek


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Dit fantastische bakboek hoort thuis in de kast van iedere bakliefhebber!’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

De Bakbijbel van Rutger van den Broek heeft alles op het gebied van bakken. Er staan ontzettend veel recepten in voor koekjes of zoetigheden, kiezen wat je gaat maken is dus eigenlijk vrijwel onmogelijk. Omdat ik altijd al eens spritsen zelf wilde maken, ben ik aan de slag gegaan met de chocoladespritsen. Het was even een klusje met het spuiten van de spritsen, maar oefening baart kunst! De koeken waren echt ontzettend lekker en waren binnen no time op.
— Kaylee

Instructies

*****

De instructies in de Bakbijbel zijn duidelijk en voor iedereen te volgen. Er staat ook bij vermeld welke bakbenodigdheden je nodig hebt, dus je kunt meteen zien of je de juiste accessoires in huis hebt om het recept te maken. Ook de benodigde ingrediënten staan helder vermeld. Bij veel recepten wordt nog een tip vermeld, zoals een extra toevoeging voor nog meer smaak of een tip om variatie toe te voegen.

In het boek staat ook het hoofdstuk ‘How to’s’. Hierin staat met duidelijke foto’s beschreven hoe je bijvoorbeeld karamel, soezendeeg of biscuitbeslag kan maken. Handig om te weten omdat dit voor sommige recepten de basis is.
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

De Bakbijbel is voor iedere bakliefhebber! Er staat een breed assortiment van recepten in het boek, van koekjes tot cakes en van taarten tot gebak. Een absolute aanwinst als je van bakken houdt en een mooi naslagwerk wilt hebben. Dit boek is ook zeer geschikt om cadeau te doen aan iemand die graag bakt!
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

495 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.