Recensie: Sam Bettens – Ik ben

Recensie: Sam Bettens – Ik ben


Na de monsterhit ‘Not an addict‘ uit 1996 begon de Belgische band K’s Choice aan een wilde rit langs de grootste festivals over de hele wereld. Altijd al een afwijkende band, met een eigen sound, kozen ze destijds al hun eigen pad, met Sam Bettens als rebellerend gezicht.

Maar hoeveel ruimte voor identiteit heb je nog, voor het oog van tienduizenden? Sam Bettens heeft zijn hele leven al onderzocht wie hij was en hoe hij daarin gevormd is. Rockster? Ja. Maar ook: een transman, een vader, een stiefvader, een (inmiddels) Amerikaan en – jawel – een brandweerman. Tegenwoordig treedt Sam op met de band Rex Rebel en K’s Choice en woont hij in Californië met zijn vrouw en kinderen.

Sam Bettens neemt de lezer mee in zijn leven van vele gedaantes, van het telkens vervellen en zich opnieuw uitvinden.

ISBN: 9789493248878 – Uitgeverij Das Mag – Aantal pagina’s: 200 – Non-fictie, Autobiografie


*****

4 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Het is altijd intrigerend als iemand over zichzelf vertelt.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Sam Bettens is de frontman van K’s Choice, een band die ik eigenlijk pas leerde kennen toen ik mijn man leerde kennen. Sam woont tegenwoordig met zijn gezin in Amerika, maar is nog geregeld in België te vinden om op te treden.
In Ik ben vertelt Sam zijn verhaal en over de vele rollen die hij in zijn leven heeft gespeeld en nog steeds speelt. Sam gaat in op het leven als rockster, op zijn transitie naar man, op zijn jeugd als onverschrokken meisje, op zijn relatie met zijn stiefkinderen en zijn geadopteerde kinderen, op het leven in de Verenigde Staten, kortom, op heel veel facetten die Sam maken tot wie hij is.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Sam Bettens vertelt in Ik ben zijn verhaal alsof hij naast je aan de bar van een lokale kroeg zit. Je hoor hem het verhaal vertellen. Het is niet een boek dat door een ervaren auteur is geschreven, maar door iemand die schrijft zoals hij praat.
Dit maakt dat het boek ontzettend vlot leest en je het al na een paar uurtjes dichtslaat. Ieder hoofdstuk, iedere rol, is aan het einde voorzien van een foto. Dat is niet noodzakelijk, maar wel sympathiek en leuk.
De negen hoofdstukken staan op zich los van elkaar, maar omdat de ontwikkelingen in je leven uiteindelijk altijd verband houden met elkaar, lees je soms nog een stukje rockster in brandweerman en lopen bijvoorbeeld ook stiefouder en vader wel eens door elkaar heen.
— Isolde

Passage uit het boek

‘De zoektocht naar het missende puzzelstukje dat ik diep vanbinnen miste was een eenzame, en ik denk dat ik onbewust manieren vond om alles gescheiden te houden en die gedachten weg te stoppen, zodat ik niet te veel tijd hoefde te besteden aan ongelukkig zijn. Later besefte ik dat het eigenlijk ontzettend veel energie kost om er willens en wetens voor te zorgen dat je er niet achter komt wie je eigenlijk bent. Maar op dat moment leek het me het beste om, net als iedereen, met de stroom mee te gaan.’

Voor wie is dit boek?

Ik ben is voor lezers die houden van het lezen van biografieën en levensverhalen, voor lezers die het leuk vinden om iemand een beetje beter te leren kennen én voor de fans van K’s Choice.
— Isolde

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

200 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.