Recensie: Sam & Sam Clark – Moro thuis

Recensie: Sam & Sam Clark – Moro thuis


Moro thuis is wellicht het meest persoonlijke kookboek van Sam & Sam Clark tot nu toe. Alle recepturen zijn nieuw en ontwikkeld aan hun eigen keukentafel, thuis, tijdens de pandemie terwijl hun restaurant gesloten was. Het dagelijks eten moest eenvoudig zijn, makkelijk te bereiden maar wel met de kenmerkende smaken en ingrediënten die we kennen van Moro.

Van eenvoudige tostada’s met een topping van ansjovis, ingelegde paprika & ei of met geitenkaas & geroosterde rode uien tot en met Moorse eenpansgerechten, die iedereen in een handomdraai kan maken, en desserts als rozenwater-rijstpudding met een compote van rabarber & kardemom. Met mooie en verse ingrediënten kan elke liefhebber met Moro thuis aan de slag.

Combineer groene asperges met labneh, chiliboter & dukkah of maak een salade met courgette, citroen, basilicum & manchego. Serveer gegrilde aubergines met tomaten of steel de show met geroosterde zeebaars met een saus van kappertjes & peterselie. Van groente- vlees- of visgerechten tot en met verrukkelijke desserts: Moro thuis is het nieuwe visitekaartje en valt samen met het 25-jarig jubileum van Moro.

ISBN: 9789461432933 – Uitgeverij Good Cook – Aantal pagina’s: 320 – Kookboek


*****

5 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Wat een goed kookboek, heel mooi vormgegeven en vol lekkere en toegankelijke recepten.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Het is lastig kiezen met welk gerecht uit Moro thuis je wilt beginnen. In het boek staan toasts en tostada’s, recepten met eieren en zuivel, vlees- en visgerechten, ovenmaaltijden en eenpansbereidingen en veel zoet. Kortom, het boek bevat voor iedereen wel een geschikt recept voor ontbijt, lunch of diner.
Een van de grootste successen tot nu toe was de rijst uit de oven met tomaat, garnalen en groene chilipeper. Het recept ziet er indrukwekkend uit, maar als je het goed voorbereidt en analyseert blijkt dat reuze mee te vallen. Het duurde niet lang om de maaltijd te maken, het meeste werk werd door de oven gedaan. Het leuke is dat het ook een recept is waarmee je zelf kunt variëren: andere kruiden en specerijen, andere vis, andere groenten.
— Isolde

Instructies

*****

De recepten in het boek zijn duidelijk beschreven. Ze beginnen met een korte beschrijving en vaak ook adviezen wat je bij het gerecht kunt serveren, al dan niet uit hetzelfde kookboek. Daarna volgen een opsomming van de benodigde ingrediënten en de bereiding in een paar stappen. De bereiding is goed te volgen en goed uit te voeren.
Ik vind het altijd wel spannend om veel vocht aan een ovenschotel toe te voegen. Mijn ervaring is vaak dat er meer vocht overblijft dan de bedoeling. Bij de rijst met garnalen moest er echt een behoorlijke hoeveelheid bouillon toegevoegd worden en moest de ovenschaal ook nog eens afgedekt worden met aluminiumfolie. Ik was aangenaam verrast om te ontdekken dat al het vocht verdwenen was en dat het eten daardoor ook niet te droog was worden. Goede instructies dus, in alle opzichten.
Het enige minpunt is het ontbreken van een indicatie van de benodigde tijd. Ik vind het altijd prettig als uit een recept in een oogopslag duidelijk wordt hoeveel tijd je nodig hebt om het te maken. Dat mis ik in dit boek, al is het redelijk goed en snel uit te rekenen aan de hand van de instructies.
— Isolde

Voor wie is dit boek?

Moro thuis is voor iedereen die er plezier in heeft om lekker te koken en het ook leuk vindt om te variëren met smaken en producten. Het kookboek is er echt op gericht er als thuiskok goed mee uit de voeten te kunnen. De auteurs hebben het geschreven terwijl ze noodgedwongen thuiszaten tijdens een van de lockdowns en hun restaurant moesten sluiten. Je zet echt iets op tafel dat je ook als (eenvoudig) gerecht in een goed restaurant voorgezet kunt krijgen.
— Isolde

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

320 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.