Recensie: Shelena Shorts – Vervlogen (Momentum deel 3)

Recensie: Shelena Shorts – Vervlogen (Momentum deel 3)


Sophie moest van Wes achtenveertig uur wachten voor ze na zijn ontvoering de politie zou kunnen inschakelen. Die achtenveertig uur zijn allang verstreken. Sophies geduld wordt dan ook enorm op de proef gesteld. Hun lot samen blijft onzeker, maar dat zijn ze inmiddels gewend. Toch lijkt de toekomst niet het enige waar ze bang voor moeten zijn… dichterbij dan ze denken ligt ook groot gevaar op de loer.

Al snel blijkt dat Sophie en Wes samen niet sterk genoeg zijn om hun lot te ontvluchten. Maar in ruil voor hulp moeten ze wel hun grootste geheim blootgeven en delen ze dit met de moeder van Sophie. Ondertussen tikt de tijd door en blijven de donkere wolken zich opstapelen. Hoe ver ga je voor een toekomst die niet zeker is?

ISBN: 9789492585592 – Dutch Venture Publishing – Aantal pagina’s: 300 – Young adult


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Vervlogen begint grimmig en eindigt positief en zoet, een boeiend derde deel van de ‘Momentum’-serie.’

Hoofdpersonages

*****

Net als in de vorige delen van de serie zijn Wes en Sophie de absolute hoofdpersonen van Vervlogen. Wes is verdwenen, ontvoerd door …? Sophie is wanhopig op zoek naar hem en iedere aanwijzing die ze maar kan vinden, trekt ze na.
Wes is nog steeds dezelfde intrigerende, jonge man die al meer dan honderd jaar oud is, Sophie is zijn eeuwige liefde. Sophie heeft een oude ziel en kan als achttienjarige de grootste tegenslagen aan. Haar moeder weet natuurlijk niet hoe alles zit en realiseert zich niet dat Sophies incasseringsvermogen vele malen groter is dan zij denkt.
Meer vertellen we hier niet om spoilers te voorkomen.
— Isolde

Sfeer

*****

Vervlogen is een spannend verhaal, zeker in het eerste deel als Sophie op zoek is naar Wes. Het verhaal wordt dan afwisselend verteld vanuit het perspectief van Sophie en dokter Carter, waar Wes naartoe is gebracht om zijn geheimen te onthullen. Er zitten een paar interessante twists in het plot, die het boek extra interessant maken. Alsof het thema reïncarnatie om in een later leven je doel te vervullen alleen al niet interessant genoeg is.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Vervlogen is het derde deel van de Momentum-serie van Selena Shorts. Het verhaal gaat gewoon verder waar het in het tweede deel eindigde, zonder uitgebreide terugblikken. Het is fijn om series op deze manier door te kunnen lezen. Het is wel te adviseren om, als het al een poosje geleden is dat je het vorige deel las, even terug te lezen wat er ook al weer gebeurde. ‘Momentum’ is echt niet een serie om de boeken los van elkaar te lezen, je hebt de voorgaande delen nodig om Vervlogen te kunnen begrijpen en waarderen.
Vervolgen leest vlot en makkelijk. Het is voor een groot deel in spreektaal geschreven, dat is te verklaren uit het feit dat met name Sophie het verhaal vertelt. Het boek moet het vooral hebben van de intrigerende verhaallijn en de voortdurende spanning. De serie is steeds boeiender. Waar ik aanvankelijk dacht dat dit het laatste deel van de serie is, zou het me inmiddels niets verbazen als Shorts nog minstens één deel gaat toevoegen aan ‘Momentum’.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Hij haatte me vast en ik twijfelde er niet aan dat hij me verantwoordelijk hield voor de dood van zijn opa, Andy. Maar net als Andy had hij me nodig. Hij wilde net zo zijn als Wes. En als ik hem ervan kon overtuigen dat ik hem dat kon geven, wilde hij misschien, heel misschien, mij wel helpen in plaats van die mensen van de overheid.
Het gevoel dat ik een doel had, werd sterker. Het is niet dat ik me eerder niet goed genoeg voelde, het is gewoon dat als je een helikopter ervandoor ziet gaan met iemand die je lief hebt, je je vrij hopeloos voelt. Maar nu, nu voelde het alsof ik ook daadwerkelijk kon helpen om hem terug te krijgen.’

Leesvoorschrift

Als het weer het toelaat zoek je een plekje buiten met een mooi uitzicht, langs de rivier bijvoorbeeld of ergens op de hei. Daar wordt je niet gestoord en met een flesje water en een energybar in je rugzak kun je het wel een paar uurtjes uithouden en een heel eind komen in Vervlogen.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

75%

25%

Hoe dik is de pil?

300 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.