Recensie: Séverine Prélat – Papercutting Kaarten Bloemen en Papercutting Kaarten Hartjes

Recensie: Séverine Prélat – Papercutting Kaarten Bloemen en Papercutting Kaarten Hartjes


In beide uitgaven bevinden zich tien uitneembare kaarten die je uit kunt snijden met de bijgeleverde cutter. De achterkant van het boek is stevig in dik genoeg om de kaarten uit te snijden, maar je kunt natuurlijk ook een snijmatje hiervoor gebruiken. Een goede werkplek met voldoende licht is wel essentieel. Wanneer je een kaart hebt uitgesneden dan kun je er verschillende dingen mee doen: neerzetten, opsturen, met licht spelen of je kunt het motief leuk tamponeren op de muur of een stuk papier.

ISBN: 9789022338063 & 9789022338070 – Uitgeverij Manteau – Aantal pagina’s: 10 – Hobby


*****

4 van de 5 sterren
(4 van de 5) – Frederique / (4 van de 5) – Sandra


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Het uitsnijden van de papercutting kaarten is een heel precies werkje waar je goed je aandacht bij moet houden, het leuke is dat je heel snel resultaat hebt.’

Wat heb ik aan deze boeken?

*****
— Frederique

*****
— Sandra

Tussen alle dagelijkse beslommeringen door ben je, in opperste concentratie, even alleen met jouw gedachten en kun je je prima ontspannen. Het papercutten vergt bijna geen voorbereiding, je hebt alleen een vlak oppervlak nodig en je kunt aan de slag. Ieder boek heeft verschillende kaarten waarbij het lijkt alsof de moeilijkheid tussen de kaarten verschilt en langzaam oploopt.

Wel boek vonden jullie leuker?

Sandra: Ik vond beide boeken even leuk, ik heb geen voorkeur.

Frederique: Mee eens, beide boeken zijn ongeveer gelijk aan elkaar qua moeilijkheid van het snijden. Het hangt er net vanaf welk onderwerp je leuker lijkt om te doen.

Afbeeldingen

*****
— Frederique

*****
— Sandra
Voegen de afbeeldingen iets toe?

Frederique: Ik nam de Papercutting Kaarten Bloemen onder de loep. De afbeeldingen ogen op het eerste gezicht simpel, maar daar kan je je behoorlijk in vergissen bij het snijden. De vormen waren over het algemeen organisch waardoor het uitsnijden niet altijd heel makkelijk was. Daarnaast kreeg ik vrij snel kramp in mijn hand van het mesje. Het resultaat als het af is, geeft voldoening.

Sandra: Ik had de Papercutting Kaarten Hartjes, soms recht, soms rond, niet echt moeilijke vormen, maar het waren af en toe wel heel veel kleine vormen om uit te snijden. Het is daarbij belangrijk om een juiste werkvolgorde kiezen, zodat je er goed bij kan. Iets meer aanwijzingen over bijvoorbeeld de volgorde waarin de vormen moeten worden uitgesneden, zou fijner zijn geweest.

Voorbeelden uit de boeken

Voor zie zijn deze boeken?

Deze twee hobbyboeken zijn uitermate geschikt voor iedereen boven de 14 jaar die eens een andere hobby of techniek wil uitproberen, of voor mensen die toe zijn aan een ontspanning.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

10  pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.