Recensie: Soraya Naomi – Cam (Chicago Syndicate-serie, deel 4)

Recensie: Soraya Naomi – Cam (Chicago Syndicate-serie, deel 4)


Cam is het vierde deel van de Chicago Syndicate-serie. Net zoals het vorige deel, Adriano, gaat dit deel over Cam en Adriano. Adriano is aan het eind van het vorige deel Capo Crimine van het Chicago Syndicate geworden, een machtige maffiaorganisatie in Chicago die de drugshandel in Chicago en omstreken beheerst. Adriano is smoorverliefd op Camilla Guillermo. Adriano moet in zijn nieuwe rol groeien en probeert uit alle macht zijn relatie met Cam in stand te houden.
Camilla is de dochter van James, de vorige Capo Crimine. Zij wilde een relatie met Adriano, maar dat stond James binnen de vorige hiërarchie van het syndicaat niet toe. Nu is ze officieel lid van het syndicaat, heeft ze een familie waar ze op kan vertrouwen én kan ze samen zijn met de man waar ze van houdt.
Binnen de maffia is het echter gevaarlijk om een ander lief te hebben, zeker als anderen hier vanaf weten. Daarnaast is het lastig om te wennen aan de nieuwe hiërarchie en de verschillende rollen te combineren.

ISBN: 9781386290483 – Dutch Venture Publishing – Aantal pagina’s: 424 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Keiharde misdaad, zinderende liefde, meedogenloze acties en steamy passages maken dat Cam een guilty pleasure is om te lezen.’

Hoofdpersonages

*****

Adriano Montesi is Capo Crimine van het Chicago Syndicate en dat is een rol waar hij in moet groeien. Hij is arrogant, dominant en bijzonder aantrekkelijk; dat geldt overigens voor meer van de maffiamannen. Camilla Guillermo is zijn grote liefde en tegelijk zijn zwakke plek. Hij zal er alles voor doen om haar te beschermen en haar in leven te houden, en daarbij gaat hij letterlijk over lijken.
Cam is eindelijk herenigd met Adriano en ze mogen nu voor hun liefde uitkomen. Cam heeft een hoge positie gekregen binnen het syndicaat en haar wens en behoefte om te voldoen aan haar opdracht botst geregeld met de beschermingsdrang van Adriano.
— Isolde

Sfeer

*****

Het Chicago Syndicate is een maffiaorganisatie. De top van het syndicaat heeft Italiaanse roots. Dat er vroeg of laat iets mis moet gaan, voel je van ver al aankomen. De macht van Adriano en Luca, zijn onderbaas, dijt enorm uit. Sinds de overname van Club 7 in het vorige deel zijn ze niet alleen oppermachtig in de drugshandel, maar drijven ze ook een succesvolle seksclub. De Oekraïense maffia accepteert dit echter niet. Aangezien het voor iedereen duidelijk is wat de zwakke plek van Adriano is, loopt Cam gevaar. Het gaat dan ook gruwelijk mis…
Cam is niet een thriller en het is beslist geen feelgood. Het is een duistere maffia romance, die enerzijds over een zinderende liefde gaat en anderzijds over de dagelijkse gang van zaken binnen de maffia. Keiharde misdaad dus, met mannen die zonder scrupules moorden en martelen. Dit gaat soms best ver. Maar ook veel steamy passages over met name Cam en Adriano die niet van elkaar af kunnen blijven en geregeld elkaars kleren van het lijf rukken voor ruige seks.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Voordat je Cam gaat lezen, moet je eigenlijk wel het derde deel Adriano gelezen hebben. Eerlijk gezegd liefst ook nog de eerste twee delen, Fallon en Luca, omdat je op manier de belangrijkste hoofdpersonen leert kennen.
Naomi schrijft heel direct en beeldend. Je kunt je vrij goed een beeld vormen van alles wat er gebeurt en hoe de omgeving er uit ziet. Dat geldt zowel voor de slaapkamer van Adriano en Cam, als voor de manier waarop de mannen omgaan met hun gevangenen.
— Isolde

Passage uit het boek

‘‘Mijn houding? Ik ben verdomme een Capo!’ ‘Gedraag je er dan ook naar! Hou op met deze bekrompen jaloezie, nu.’ Ze kijkt me aan alsof ik haar een klap heb gegeven. Ik haar nog nooit op deze manier toegesproken en het werkt om onze ruzie te beëindigen. In een snijdende stilte komen we thuis en ze stormt de trap op terwijl ik beneden blijf. Voor de tweede keer op rij slapen we apart. En voor het eerst vraag ik me af waarom ik deze verdomde baan heb aangenomen. Misschien was het beter geweest om te vluchten met Cam? Misschien waren we dan niet zo boos op elkaar geweest?’

Leesvoorschrift

Lees Cam in een bruisend centrum van een miljoenenstad in de Verenigde Staten. Waarom niet in Chicago, waar het Chicago Syndicate de baas is. Je lounget ‘s avonds in een brede leren bank in een penthouse bovenin een van de wolkenkrabbers met uitzicht op de fonkelende lichtjes van de stad. In je ene hand een glas koude champagne, in de andere hand het boek. Het kan niet lang meer duren voordat hij eindelijk thuis komt…

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

424 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.