Recensie: Soraya Naomi – Logan (Chicago Syndicate 5)

Recensie: Soraya Naomi – Logan (Chicago Syndicate 5)


Na alles wat hij heeft meegemaakt gelooft Logan Wade niet meer in gerechtigheid. Hij is gevoelloos als het om vrouwen gaat en is alleen uit op kortstondige bevrediging. Hij werk bij de CIA en infiltreert bij het Chicago Syndicate.
Daar ontmoet hij Rosalia Calderone, de dochter van de voormalige Capo Crimine en nu consigliere van het syndicaat. Zij voelt zich aangetrokken tot Logan, maar is geen onderdeel van het syndicaat. Haar ouders hebben haar altijd buiten de maffiawereld gehouden. Ze realiseert zich heel goed dat een relatie met Logan niet de meest veilige optie is, maar volgt toch haar hart. Met alle gevolgen van dien.

ISBN: 9789492585523 – Dutch Venture Publishing – Aantal pagina’s: 360 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘De wereld van het Chicago Syndicate blijft verbazen en intrigeren.’

Hoofdpersonages

*****

In dit vijfde deel van Soraya Naomi’s serie over het Chicago Syndicate staan Logan Wade en Rosalia Calderone centraal. Ze zijn geen onbekenden en doen al sinds het eerste deel mee, zij het op de achtergrond.
Logan, die zichzelf tot halverwege het vierde deel Richard noemde, is CIA-agent. Hij is in opdracht van de CIA geïnfiltreerd in het Chicago Syndicate. Het is interessant om te zien hoe zijn positie heel subtiel wijzigt. Macht, en het geld dat daarbij hoort, zijn kennelijk erg aantrekkelijk. Logan speelt met vrouwen en gaat geen serieuze relaties aan, tot hij steeds meer oog krijgt voor Rosalia.
Rosalia is een Italiaanse maffiaprinses, die in de praktijk maar weinig kennis heeft van de zaken van het syndicaat. Ze studeert en heeft aandacht voor andere zaken, maar is wel veel aanwezig in de nachtclub die het syndicaat in deel 3 heeft overgenomen. Rosa valt als een blok voor Logan. Ze hebben in het geheim een relatie. En ondertussen onderhoudt Rosa ook een verboden vriendschap met Mikhail, de zoon van de baas van de Oekraïense maffia, en zijn broertje Adam.
Natuurlijk zijn zowel Logan als Rosalia bloedmooi en superaantrekkelijk. En ook in dit deel speelt de seksuele aantrekkingskracht tussen beiden een grote rol.
— Isolde

Sfeer

*****

Logan speelt zich vrijwel gelijktijdig met Cam, het vierde deel van de serie, af. Je leest in grote lijnen over dezelfde gebeurtenissen, maar dan vanuit een totaal ander perspectief. De spanning van het maffialeven krijgt dan ook een totaal andere wending. Uit het vorige deel wisten we al dat de Oekraïense maffia de top van het Chicago Syndicate op de hielen zat, in Logan komen we meer te weten over deze groep.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Naomi schrijft vlot en het boek leest makkelijk weg. En ondanks het feit dat de basislijn van het verhaal hetzelfde is als die van deel 4, blijft het boek boeiend en fascinerend. Andere hoofdpersonen met hun eigen verhaallijn en eigen problemen maken het heel anders.
De hoofdstukken zijn afwisselend vanuit het perspectief van Logan en Rosalia geschreven. Vrijwel iedere keer pakt Naomi een klein stukje van het laatste deel vanuit de een op, om het vanuit de ervaring van de ander nog een keer op te schrijven.
— Isolde

Passage uit het boek

‘In een poging mezelf te kalmeren, speel ik met het vergulde kruis dat aan mijn ketting hangt en concentreer me op de weg zonder de snelheidslimiet te overtreden. Het lijkt een eeuwigheid te duren voor ik bij Mykhails appartementencomplex aankom. Inmiddels staat de zon hoog aan de helderblauwe hemel. Ik scan de omgeving merk niets vreemds op en zie ook gen syndicaatmannen, dus ik stap uit.’

Leesvoorschrift

Een steamy en spannend liefdesverhaal lees je bij voorkeur als het buiten zinderend warm is. Een frisse (alcoholvrije) cocktail om af en toe even bij te komen is zeer welkom.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

95%

5%

Hoe dik is de pil?

360 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.