Recensie: Steve Berry – De Verdwenen Orde

Recensie: Steve Berry – De Verdwenen Orde


Ridders van de Gouden Cirkel was het grootste geheim genootschap in de Amerikaanse geschiedenis. Ze vergaarden miljarden aan gestolen goud en zilver, wat door het hele land verborgen werd. Nu, ruim honderdvijftig jaar later zijn twee nazaten van de Ridders op zoek naar de schatten. Cotton Malone raakt betrokken op een manier die hij niet had kunnen voorzien. Via de achterkamers van het Smithsonian instituut, de bossen in Arkansas tot de bergen in Nieuw Mexico; de jacht op een lang verloren schat is niet zonder gevaar, vooral nu politiek Washington zich erin mengt, met alle corruptie, bedreigingen en complotten van dien…

ISBN: 9789026146060 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 528 – Historische Fictie


*****

4 van de 5 sterren – Frederique


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een spannende zoektocht naar een eeuwenoude verloren schat.’

Hoofdpersonages

*****

Cotton Malone wordt ingezet door het Smithsonian Instituut om de verloren schat van de Ridders van de Gouden Cirkel te lokaliseren. Hij krijgt hierbij hulp van Cassiopeia Vitt. Naast Cotton is ook Grant op zoek naar de schat, maar met een hele andere reden.
Danny Daniels is de voormalige president van Amerika. Als Danny’s vriend met verdachte omstandigheden om het leven komt, gaat ook hij op onderzoek uit.
— Frederique

Sfeer

*****

De sfeer is vanaf het begin al meteen spannend, je wilt doorlezen om er achter te komen hoe het nu echt zit. Steve Berry weet echt de spanning van de zoektocht over te brengen. De spanning zakt tegen het einde een beetje in, maar dat mag de pret niet drukken.
— Frederique

Schrijfstijl

*****

Steve Berry schrijft vlot en in makkelijk begrijpbare zinnen, maar desondanks duurt het als lezer even voordat het verhaal echt op gang komt. Door het verhaal heen zijn er meerdere momenten waarop het verhaal bijna stil lijkt te vallen door de ellenlange gesprekken over de Amerikaanse politiek.
— Frederique

Passage uit het boek

‘De voorzitter reikte hem de hand, maar die pakte hij niet aan. Normaal zou hij dat wel doen en zijn vijand in slaap sussen, indachtig de levensles die Vito Corleone zijn oudste zoon bijbracht. Laat niemand weten wat je denkt. Maar dit was anders. Hij kwam hier om een stevig vuurtje te stoken en de slangen uit het struikgewas te drijven. Het had geen zin om er omheen te draaien. Vance kon de afwijzing duidelijk niet waarderen, vooral niet ten overstaan van zijn collega’s.’

Leesvoorschrift

De Verdwenen Orde is perfect voor een luie zomermiddag op het strand!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

528 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.