Recensie: Steve Berry – Het web van de keizer

Recensie: Steve Berry – Het web van de keizer


Twee kandidaten strijden om kanselier van Duitsland te worden. Ze liggen op ramkoers en alles draait om de gebeurtenissen van één noodlottige dag: 30 april 1945. Zijn Adolf Hitler en Eva Braun inderdaad omgekomen in de Führerbunker? Heeft Martin Bormann, Hitlers vertrouweling, weten te ontsnappen? Waar zijn de nazirijkdommen naartoe verdwenen in de nadagen van WOII? De antwoorden zullen niet alleen bepalen wie de strijd wint, maar ook het lot van Europa. Cotton Malone ontdekt de waarheid over Hitler, Braun en Bormann. Onthullingen die het mysterie blootleggen dat bekendstaat als Het web van de keizer…

ISBN: 9789026166334 – Uitgeverij de Fontein – Aantal pagina’s: 416 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Frederique


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een intrigerende thriller die, ondanks dat het speculatieve fictie is, actuele onderwerpen weet aan te kaarten die je aan het denken zetten.’ 

Hoofdpersonages

*****

Danny Daniels, voormalig president van de Verenigde Staten, wordt door de Duitse bondskanselier, Marie Eisenhuth, gevraagd om onderzoek te doen naar een vrouw met geheimzinnige informatie over het verleden van Duitsland. Hij roept daarvoor de hulp in van Cotton Malone, ex-geheimagent, om dingen onder de radar te onderzoeken. Cotton Malone en Cassiopeia Vitt vinden bij hun speurwerk steeds meer informatie, en niet alleen dingen waar ze naar op zoek zijn…
— Frederique

Sfeer

*****

Het duurt een paar hoofdstukken voordat de spanning in Het web van de keizer echt begint, maar als het begint, houdt het ook echt aan tot op de laatste bladzijde. De verhaallijnen en verschillende namen zijn aan het begin best verwarrend en je moet goed opletten tijdens het lezen. Echter, zodra je iets verder bent in het boek en langzaamaan de geheimen onthuld worden, vallen de puzzelstukjes steeds meer op hun plek.
— Frederique

Schrijfstijl

*****

Het web van de keizer is Steve Berry zoals we zijn boeken kennen. Vol actie, speurwerk en speculatieve ‘wat als’-verhalen die voortborduren op waargebeurde gebeurtenissen uit de geschiedenis. Het verhaal leest lekker vlot en zet je ook nog eens aan het denken, wat wil je nog meer.
— Frederique

Passage uit het boek

‘‘Daar gaan we,’ zei Cotton waarschuwend.
Hij hield de kist stabiel tijdens de duikvlucht. De tweebladige propeller gonsde onverminderd voort en de motor leek zonder protesteren mee te werken. De vleugels kregen in de lage lucht een paar windstoten te verduren, maar dat was geen reden tot ongerustheid.
Toen zag hij het.
Een flits.
Tussen de bomen.
Gevolgd door een projectiel dat vanuit het bladerdak recht op hen afkwam.
Hij trok aan de yoke en liet het vliegtuig scherp hellen, een precisiemanoeuvre waarbij de vleugels bijna verticaal naar de grond wezen. Gelukkig was de Airvan heel wendbaar en kon het toestel de draai maken, maar hun lage snelheid werkte in hun nadeel en ze begonnen te vallen.
Het projectiel explodeerde boven hen.
‘Een raketwerper,’ constateerde Cotton, die de gashendel voorwaarts dwong en de snelheid opvoerde. ‘Ze zijn ons blijkbaar niet vergeten.’
Hij kreeg de kist weer recht en bereidde zich voor om te klimmen. Dan maar niet onder de radar. Ze werden verdomme aangevallen.
‘Inkomend vuur!’ riep Cassiopeia, die aandachtig naar buiten keek.
‘Waar?’
‘Twee. Links en rechts.’
‘Geweldig.’’

Leesvoorschrift

Het web van de keizer is heerlijk voor een regenachtige zomerdag, want je zult je echt geen moment met dit boek vervelen. Als het een beetje fris is met een kop thee of koffie, als het warmer is met fris of een ijsje. Oh, en natuurlijk zorgen dat je niet gestoord wordt.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

416 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.