Recensie: Stine Jensen – Alles is chill

Recensie: Stine Jensen – Alles is chill


Voel je je soms onrustig? Pieker je veel? Of zit je niet helemaal lekker in je vel? Zou je graag meer zelfvertrouwen hebben? Je minder aantrekken van wat anderen van je vinden? Of je beter willen kunnen concentreren? Als je je herkent in een (of meerdere) van de bovenstaande vragen, dan is dit boek echt iets voor jou. Aan de hand van oefeningen en tips ga je aan de slag met diverse thema’s, zoals ademen, bewegen en positief denken. Want ook kleine trucjes en aanpassingen kunnen al een groot effect hebben. Voor je het weet zit jij weer heerlijk chill in je vel en in je lijf!

ISBN: 9789020622676 – Uitgeverij Kluitman – Aantal pagina’s: 128 – Informatief boek


*****

4 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Vind rust en ruimte in je hoofd en in je lijf met de leuke oefeningen in Alles is chill.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Alles is chill is een boek over mindfulness primair gericht op kinderen. De druk op kinderen in de huidige maatschappij en op school is helaas erg groot en dit is een boek dat ze echt kan helpen om hier goed mee om te gaan.
In een aantal hoofdstukken legt Stine Jensen uit wat er in je lichaam gebeurt als je gespannen bent of stress hebt. Ze geeft tips hoe je dit zelf kunt constateren met behulp van signalen of handige instrumenten als de chillmeter. Met behulp van wat extra oefeningen duik je wat verder in je gedrag, zodat je een volgende keer tijdig kunt constateren dat je bijvoorbeeld gespannen bent. Aan het eind van ieder hoofdstuk staan onder andere verschillende yoga-oefeningen of ademhalingsoefeningen. Deze zijn duidelijk beschreven en meestal voorzien van een heldere illustratie, zodat je ze direct kunt toepassen.
De illustraties in Alles is chill zijn kleurrijk, vrolijk en prettig om te zien.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van Stine Jensen is vlot en makkelijk, zodat Alles is chill een heel toegankelijk boek is. Fijn is dat ze alles ook echt uitlegt en net een stapje dieper gaat dan alleen wat dingen opsommen. Natuurlijk zijn verschillende theorieën niet origineel in het Nederlands geschreven, dan gebruikt Jensen de originele (Engelse) termen, die ze vervolgens in het Nederlands vertaalt.
Zelfs de bronvermelding achterin het boek is niet een droge opsomming, maar prettig geschreven (al zal de doelgroep zich daar niet zo snel in verdiepen).
— Isolde

Passage uit het boek

‘We piekeren allemaal wel eens, dat is heel normaal. Sterker nog, we hebben de neiging om langer stil te staan bij dingen die niet goed gaan en waarover we niet tevreden zijn dan bij dingen die wel lukken.
Maar wat als je niet kunt stoppen met piekeren? Dan kan het fijn zijn om te weten dat je daar iets aan kunt doen. Tegen jezelf zeggen dat je ermee moet stoppen, werkt meestal niet. Misschien ga je zo juist piekeren over waarom je zoveel piekert.
Om te beginnen is het handig om te weten dat je geen piekeraar bént, maar dat je piekergedachten hébt.’

Voor wie is dit boek?

Alles is chill is voor meisjes en jongens vanaf acht jaar. De inhoud van het boek is echter beslist ook nuttig voor oudere kinderen en volwassenen.
— Isolde

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

128 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.