Recensie: Stine Jensen – Alles over wie ik ben

Recensie: Stine Jensen – Alles over wie ik ben


Hoi, wie ben jij? Deze vraag beantwoord je waarschijnlijk met je naam. ‘Hoi, ik ben Ties/Laura/Amir…’ Maar is je naam dan wie je bent? Of gaat het om je karakter of je hobby’s, om waar je vandaan komt, om wie je ouders zijn? En kun je eigenlijk wel ooit écht weten wie je bent of verandert dat steeds?

Vanaf je geboorte begint jouw eigen, unieke verhaal. Gaandeweg word je steeds meer een eigen persoonlijkheid, opgebouwd uit verschillende kleine en grotere puzzelstukjes. Jouw eigen verhaal kan soms best ingewikkeld zijn, maar is ook waanzinnig interessant. Je kunt er je hele leven aan blijven werken!

Aan de hand van diverse thema’s, zoals uiterlijk, familie, afkomst en karakter, bespreekt Stine Jensen op een toegankelijke manier de verschillende kanten van identiteit. De vragen en voorbeelden, tips en opdrachten zetten de lezer aan tot nadenken, voelen en filosoferen.

ISBN: 9789020622461 – Uitgeverij Kluitman – Aantal pagina’s: 128 – Jeugdboek


*****

4 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een mooi vormgegeven boek over wat jou, jou maakt.’

Verhaallijn

*****

In Alles over wie ik ben lees je allerlei dingen die eraan bijdragen dat jij, jij bent. Er zijn veel teksten van kinderen opgenomen en dit maakt dat de lezer zich beseft dat veel zaken op een andere manier te interpreteren zijn.
Wat ik erg sterk vind, is dat er opdrachten in het boek zijn opgenomen. Ook lees je af en toe een vraag. Door deze vragen ga je extra nadenken over het onderwerp waarover je hebt gelezen. Persoonlijk vind ik dat de verdeling tekst – opdrachten wat ongelijk is. Als er nog meer opdrachten en/of vragen in dit boek waren opgenomen, zou het nog interactiever worden.
Na elk hoofdstuk lees je tips voor boeken en films over dat onderwerp.
— Eline

Illustraties

*****

Alles over wie ik ben ziet er aantrekkelijk uit. Het boek is vrij groot en op de cover zijn kleurrijke illustraties te zien. Ook in het boek zie je veel kleurrijke illustraties. Bij elk nieuw hoofdstuk zie je een paginagrote illustratie met daarop de titel van het hoofdstuk. Hierdoor is in één oogopslag duidelijk dat er een nieuw hoofdstuk is aangebroken.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Ooit begon het verhaal van jou. Misschien was dat overdag, misschien midden in de nacht. Je werd geboren! Ben je in het ziekenhuis geboren of thuis? Had je haar op je hoofd of nog niet? Werd je op de buik van je moeder gelegd? Moest je huilen? Meestal beginnen we onze komst op deze wereld met een flinke prulpartij, en dat is goed, wat zo ziet niemand je over het hoofd: Hallo, ik huil, hoor je mij? Hier ben ik! Ik wil weten en aandacht!
We zijn allemaal ooit begonnen als een klompje cellen voordat we als baby op de wereld kwamen. Wonderlijk, als je erover nadenkt. Dat je er eerst helemaal niet was en toen langzaam ging groeien in de buik van je moeder. Iedere maand was er een beetje meer van jou. Maar het verhaal over wie jij bent, begon al voordat jij er was. Met twee mensen die een kind kregen. Zij zijn op hun beurt ooit zelf kind geweest en geboren uit twee mensen. En die twee mensen… enzovoort.’

Voor wie is het boek?

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar die graag meer willen weten over zichzelf.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

 1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.