Recensie: Susan Aretz – Altijd borreltijd

Recensie: Susan Aretz – Altijd borreltijd


Wat Susan Aretz betreft is het áltijd borreltijd. Met dit boek maak jij met maximaal vijf ingrediënten razendsnel de lekkerste borrelhapjes die nét even anders zijn. Geniet van smeuïge borrelboters en dips en mix & match diverse pintxos (Spaanse stokbroodjes met de spannendste smaakcombinaties). Ook voor de vega(n) borrelaar is er volop keuze. Daarnaast zijn er verrassende cocktails & mocktails om het borrelplezier compleet te maken. Kortom, met Altijd borreltijd heb je nooit meer een excuus om niet te borrelen!

ISBN: 9789464041934  – Fontaine Uitgevers – Aantal pagina’s: 143 – Kookboek


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Borrelen is nog nooit zo leuk geweest met Altijd borreltijd.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Altijd borreltijd kent veel kleine, veelal simpele recepten voor kleine gerechtjes. Wil je wat langer in de keuken staan en iets meer uitpakken, dan vind je daar ook recepten voor.

Tijdens een spontaan wijntje met vrienden was er behoefte aan een lekkere borrelsnack. Omdat ik niet te lang in de keuken wilde staan en aan de gang wilde met ingrediënten uit mijn voorraadkast, heb ik de spicy noten uit de oven en de barbecue- en wasabi-eitjes gemaakt. De eitjes zijn een hippe en smakelijke versie op de traditionele gevulde eitjes. Ze zijn zeer gemakkelijk te maken, vragen geen gekke ingrediënten en zijn echt heel lekker! Ze vielen absoluut in de smaak.

De spicy noten doen hun naam eer aan. Heerlijke gekruide noten, eventueel kun je ze zelf naar smaak kruiden, die zorgen voor een lekkere bite bij je borrel. Ook heel fijn, je mengt de noten met de kruiden en honing, stopt het mengsel vervolgens in de oven en na zo’n tien minuten is je borrelsnack al gereed. Wel even af laten koelen natuurlijk ;-).
— Kaylee

Instructies

*****

Het boek begint met een basisvoorraadlijst. Hierin beschrijft Susan waar ze haar ingrediënten koopt, wat de basisingrediënten en -kruiden zijn. Daarna zijn de recepten opgeschreven, opgedeeld in vegetarisch, kaas, vlees, brood, vis en drankjes.

Bij ieder recept staat duidelijk beschreven voor welke hoeveelheid het is, welke ingrediënten benodigd zijn en wat je verder nog aan attributen nodig hebt. Mocht het recept op meerdere manieren te maken zijn qua ingrediënten, dan staan de varianten vermeld.

De instructies zijn bondig en duidelijk. De meeste recepten kennen zo’n drie tot vier stappen. Als beginnend borrelaar kun je met dit boek absoluut een goede borrelplank maken!
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

Altijd borreltijd is voor iedereen die een lekkere borrelsnack of -plank wil maken. In het boek staan simpele gerechtjes beschreven, maar ook wat gerechten die meer tijd en aandacht vragen. Mocht je spontaan een borrel willen organiseren, of een borrel gepland hebben, met dit boek maak je de borrel absoluut leuker!
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

143 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.