Recensie: Teri Terry – Slated Prequel – Exit

Recensie: Teri Terry – Slated Prequel – Exit


Het lijkt voorbij te zijn met Sams fijne leventje als dochter van de vicepremier. Het zijn stormachtige tijden. De grenzen zijn gesloten en de protesten worden steeds gewelddadiger. De regering geeft de schuld aan de jongeren en slaat de opstanden hard neer. Mobiele telefoons worden geblokkeerd, bijeenkomsten verboden en er is geen ruimte voor andersdenkenden – integendeel.
Sam raakt verscheurd door loyaliteit aan haar familie en haar eigen ideeën over wat juist is. Maar wanneer ze Ava en Lucas ontmoet, weet ze wat haar te doen staat.
Ze kan het verschil maken. Dat moet ze. Zelfs als haar leven – en haar liefde – op het spel staan.

ISBN: 9789463338196 – Imagebooks – Aantal pagina’s: 492 – Young adult


*****

4 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Als je de Slated-serie hebt gelezen weet je al hoe Exit zal eindigen, toch is niet alles wat het lijkt.’

Hoofdpersonages

*****

Sam is de dochter van vicepremier Gregory en heeft altijd geleerd om het met zijn standpunten eens te zijn. Naarmate Sam ouder wordt en de regering nieuwe bizarre regels instelt voor jongeren onder de 16 jaar begint ze te twijfelen aan haar vaders daden. Het is tijd voor actie! Het is nu of nooit.

Ava zit bij Sam op school en wordt uitgekozen om Sam bijles te geven. Ze vindt het maar niks, want Sam is immers niks meer dan de verwende dochter van de vicepremier. Echter ontwikkelt zich een bijzondere vriendschap, want Sam blijkt zoveel meer te zijn dan dat. Achter het verwende meisje schuilt een meisje dat het net zo moeilijk heeft als elke tiener.

Lucas is een jongen die Sam leert kennen op een feestje en ze raakt met hem aan de praat. De moeder van Lucas wordt opgepakt door de Hoeders vanwege een artikel dat ze had geschreven. Voor Lucas is het nu meer dan duidelijk dat er dingen moeten veranderen in de regering. Hij kan hierbij Sam haar hulp goed gebruiken, ze is immers de dochter van de vicepremier.
— Annechien

Sfeer

*****

Precies zoals je van Teri Terry verwacht is Exit spannend tot de laatste bladzijde. Je weet naar welk einde gewerkt wordt, maar toch is het superspannend. Er vinden zoveel verwarrende gebeurtenissen plaats. Daarnaast is Exit is best een confronterend verhaal, want het kan zomaar werkelijkheid worden. Het zal vast niet zo heftig worden, maar bepaalde aspecten zouden best werkelijkheid kunnen worden.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

Na de Slated serie denk je eindelijk de puzzel te hebben ontrafeld, maar zodra je aan Exit begint blijkt de puzzel veel groter te zijn dan dat je in eerste instantie dacht. Sommige personages denk je al te kennen van de trilogie, maar niets is wat het lijkt…
— Annechien

Passage uit het boek

‘We rijden de poorten door. Niet veel later komen we bij de gemeenschappelijke hekken, en daar, buiten de hekken, staat een tank. Ik zou geschokter zijn geweest als ik er niet een op de foto van Lucas had gezien, maar het lijkt nog steeds ongelofelijk dat hier een staat.
Mams ogen worden groot. ‘Is dat nu echt nodig, in deze buurt?’
‘Het heeft een afschrikwekkende werking en beschermt de samenleving,’ antwoordt Lleyton.
Ik neem snel foto’s van de tank, de pas versterkte hekken, de extra beveiligers bij Westminster wanneer we arriveren.
De deuren worden geopend; het is tijd.’

Leesvoorschrift

Lees Exit op een regenachtige herfstdag. Een dag dat je het liefst binnen wilt zijn en je compleet wilt verliezen in een goed boek.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

492 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.