Recensie: Tim Anderson – Ramen Forever

Recensie: Tim Anderson – Ramen Forever


Ramen: een van de iconische Japanse gerechten en geliefd over de hele wereld. Er zijn oneindig veel variaties op ramen en er zijn geen echte grenzen. De ramencultuur kenmerkt zich door creativiteit en innovatie en dat zie je terug in Ramen Forever, het nieuwste kookboek van dé expert van de Japanse keuken, Tim Anderson.

Begin bij het begin, bij de vijf basiselementen van ramen: bouillon, tare (smaakmakers), aromatische oliën & vetten, noedels en toppings en ontdek hoeveel varianten er zijn die naar wens gecombineerd kunnen worden. Maak klassiekers als shioramen, tonkotsuramen met knoflook, tsukemenramen en uiteraard de all time favourite, misoramen. Maar denk ook out of the box: in het hoofdstuk ‘niet-zoklassiek’ staan verrassende recepten als reimen met bevroren watermeloen & kimchi of ramen met kip piri-piri en meer.

ISBN: 9789461433121 – Uitgeverij Good Cook – Aantal pagina’s: 224 – Kookboek


*****

3 van de 5 sterren — Frederique


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Met Ramen Forever kan je deze zeer gevarieerde Japanse soepgerechten aan de hand van de vijf basiselementen stap voor stap thuis uitproberen.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Het leuke aan de ramen in dit boek is dat je zelf kan kiezen welke toppings je precies wil gebruiken en zo je eigen draai kunt geven aan de recepten. De Curryramen was erg lekker en licht pittig, ik heb als extra topping zelf nog een ei toegevoegd. Daarnaast was de Misoramen ook echt een aanrader door de heerlijke combi van de noedels met de geroerbakte groente.
Ramen bestaat uit vijf elementen (bouillon, tare, noedels, olie en toppings) die los van elkaar makkelijk te maken zijn, de bereidingstijd voor alle verschillende onderdelen is bij elkaar behoorlijk lang waardoor dit niet echt een kookboek voor doordeweeks is. Je moet er echt de tijd voor nemen, maar dan heb je ook echt een topgerecht.
— Frederique

Instructies

*****

De vormgeving van het boek is erg mooi, maar niet erg overzichtelijk qua lay-out op de pagina’s zelf. Het past wel goed bij het hippe karakter van het boek en geeft uitgebreid uitleg over wat ramen precies is. Het boek zelf is opgedeeld in de verschillende onderdelen van ramen plus recepten voor complete ramen die de onderdelen combineren tot één gerecht. Ramen Forever legt van begin tot eind uit welke onderdelen goed te combineren zijn en waarom die combinaties zo goed werken. Ook staat erin hoe je de noedels maakt en bij welke soort ramen deze het lekkerste zijn.
— Frederique

Voor wie is dit boek?

Dit is het perfecte boek voor de echte ramenliefhebber die de overheerlijke soepen graag een keer thuis willen maken of mensen die hier nieuwsgierig naar zijn en graag een keer iets nieuws willen uitproberen. Het is niet een boek voor beginners, je moet wel een beetje keukenervaring hebben.
— Frederique

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

224 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.