Recensie: Tosca Menten/Jozua Douglas – Prutsers en Pechvogels

Recensie: Tosca Menten/Jozua Douglas – Prutsers en Pechvogels


Het Rijksmuseum voor Hostirische Oenen heet je hartelijk welkom bij de tentoonstelling Prutsers en Pechvogels. Een tentoonstelling die tot stand is gekomen in samenwerking met het Nationaal Pechvogel Kabinet. Deze museumgids voert je langs de portretten en taferelen die voor deze tentoonstelling speciaal zijn uitgekozen door Tosca Menten en Jozua Douglas. Zij verzamelden hier met veel plezier de grappige, verschrikkelijke en volstrekt onmogelijke verhalen bij.
‘Prutsers en pechvogels zijn veel boeiender dan helden. En grappiger!’ aldus de schrijvers.

ISBN: 9789000373895 – Uitgeverij Unieboek/Het Spectrum – Aantal pagina’s: 247 – Jeugdboek


*****

4 van de 5 sterren — Joke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Historische taferelen met een enorme fantasie opgeschreven.’

Verhaallijn

*****

De verhalen zijn allemaal lang geleden gebeurd en spelen zich onder andere af in de pruikentijd en de tijd van ridders en kastelen. Maar ze gaan echt niet over helden of beroemheden, maar over pechvogels. Het is grappig dat elk verhaal met een wijze spreuk wordt afgesloten.
De rode draad is dat er van alles misgaat, maar het is zo ontzettend leuk om dit te lezen.
— Joke

Illustraties

*****

De tekeningen bij de verhalen zijn hilarisch en geven een extra dimensie aan het verhaal. Ook de vele portretten werken op je lachspieren. Compliment voor illustrator Geert Gratema.
— Joke

Stukje uit het boek

‘Iedereen kent het klunzige verhaal van Columbus die naar het Westen zeilde om het oosten te vinden, en toen per ongeluk het Westen vond. Daar was die prutser nog verbaasd over ook.
Veel andere schepen vergingen met sukkel en muis, en de bemanning van de schepen die niet vergingen maakte er onderweg een potje van. Zeevaarders plunderden naar hartenlust en wie hen in de weg liep, ging eraan. De dodo’s op Mauritius liepen op zich niet in de weg, maar gingen er ook aan. Niet omdat ze werden opgegeten. Dat had best gekund, want die hongerige matrozen hingen alles aan het spit. Zeker die grote eenden die niet eens konden vliegen waren een gemakkelijke prooi, maar gelukkig voor die arme dieren waren ze niet te vreten.’

Voor wie is het boek?

Het boek is een feest om voor te lezen aan jongens en meisjes vanaf zeven jaar of lees het helemaal zelf vanaf negen jaar.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

 Meerdere korte verhalen
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.