Recensie: Tracy Rees – Het familiegeheim van Florence Grace

Recensie: Tracy Rees – Het familiegeheim van Florence Grace


Het weesmeisje Florence Buckley woont bij haar oma op de uitgestrekte heidevelden van Cornwall. Ze leiden een simpel maar gelukkig bestaan. Totdat Florence’ oma overlijdt en er een lang verborgen geheim aan de oppervlakte komt. Florence blijkt familie te zijn van de rijke en beruchte familie Grace.

Halsoverkop verhuist Florence van het ruige platteland naar de sprankelende grote stad, waar ze wordt ondergedompeld in overvloedige rijkdom. Al snel blijkt echter dat dit leven een keerzijde heeft, want Florence raakt het contact kwijt met de mensen van wie ze houdt. Florence moet alle vertrouwde gewoontes van het platteland vergeten om het in de grote stad te kunnen maken en dan is er ook nog de aantrekkingskracht tot de mysterieuze Turlington Grace, die duistere geheimen lijkt te koesteren…

ISBN: 9789401615754 – Xander Uitgevers – Aantal pagina’s: 430 – Historische roman


*****

4 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Het familiegeheim van Florence Grace beschrijft op een mooie maar confronterende wijze hoe het is om als plattelandsmeisje ineens te moeten leven binnen een rijke familie.’

Hoofdpersonages

*****

Florence Buckley groeit op met haar Nan (oma) in Cornwall. Haar ouders zijn op jonge leeftijd gestorven en ze groeit op bij haar oma. Samen leiden ze een simpel maar liefdevol bestaan op het platteland. Wanneer Nan komt te overlijden, wordt Florence verrast door een familiegeheim: haar moeder is een Grace. De familie Grace is bekend en berucht, maar grootvader Hawker probeert de familie in stand te houden en hun reputatie te verbeteren. Hij zorgt ervoor dat Florence verhuist  naar hun huis in de buurt van Londen. Daar groeit ze verder op binnen een bijzondere familie.

Florence is jong wanneer ze bij de familie Grace intrekt. Haar tante Dinah is iemand die geen tegenspraak duldt, iets waar de jonge en mondige Florence wel aan moet wennen. Haar nichtjes Annis en Judith zijn ook niet al te lief voor haar en Florence moet echt haar plekje zien te veroveren binnen de familie. Gelukkig krijgt ze steun van haar neven Sanderson en Turlington.

Wanneer Florence verliefd wordt Turlington, gaat er het een en ander veranderen. Ze twijfelt aan haar gevoelens voor haar verloofde Aubrey en heeft stiekem heimwee naar Cornwall. Totaal onverwachts komt Hawker te overlijden en daarmee komen er geheimen boven tafel die het leven van Florence nog verder op haar kop zetten…
— Kaylee

Sfeer

*****

Het familiegeheim van Florence Grace beschrijft niet het voorspelbare verhaal van een wees die wordt opgenomen binnen een rijke familie en hier een fantastisch leven leeft. Binnen de familie Grace heerst nogal wat hiërarchie, er moet voldaan worden aan etiquette en standaarden en er zijn nogal wat familieperikelen. Het is aan Florence om dit te doorstaan. Het is wel mooi om te lezen dat Florence hierbij steeds dichtbij zichzelf blijft en dat ze zich binnen iedere situatie of uitdaging probeert vast te houden aan liefde.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Tracy Rees heeft een prima schrijfstijl. Het verhaal leest niet altijd even vlot weg, sommige stukken zijn heel uitgebreid beschreven en ik vond het soms lastig om hier doorheen te komen. Uiteindelijk zijn deze gedeeltes wel nodig om het geheel van het verhaal tot stand te brengen.
Ondanks dat er ontzettend veel personages voorkomen binnen het verhaal, is het al snel duidelijk wie wie is en is dit geen bezwaar.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘En ik hield van hem. O, mijn god, wat hield ik van hem. Toen hij was vertrokken, was het huis leeg. En zonder zijn bruisende aanwezigheid, die een scherm trok voor de realiteit hier, piekerde ik over alle obstakels waar ik eerder niet over had willen nadenken.
Aubrey, Hawker, familie, plichten. Volle neef en nicht in een familie waarin toch al krankzinnigheid voorkwam. Ik wist dat het verkeerd was, ik wist dat hij nooit de mijne kon zijn, en toch kon niets mijn gevoelens in de weg staan. Als een span op hol geslagen paarden denderden ze naar hem toe, onbeheersbaar en met een bovennatuurlijke snelheid alsof ze vleugels hadden.’

Leesvoorschrift

Lees dit verhaal wanneer het buiten stormt. Je zit bij een warm haardvuur, drinkt een kop thee en eet een stukje zelfgebakken appeltaart.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

70%

30%

Hoe dik is de pil?

430 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.