Recensie: Tui T. Sutherland – De terugkeer van de troonopvolger (Vleugels van vuur #2)

Recensie: Tui T. Sutherland – De terugkeer van de troonopvolger (Vleugels van vuur #2)


De terugkeer van de troonopvolger speelt zich af in de mysterieuze zeeën rondom Pyrra. De verloren gewaande prinses Tsunami keert terug naar het rijk van de ZeeVleugels. Ze is dolgelukkig nu ze weer bij haar soortgenoten is. Maar niet alles aan het leven in de zee is zo perfect als het lijkt. De oorlog om Pyrra woedt genadeloos voort en iemand in het koninkrijk der ZeeVleugels heeft het op de drakenjongen uit de profetie gemunt. Kan Tsunami haar thuis en haar vrienden wel allebei beschermen?

ISBN: 9789025775544 – Gottmer Kinderboeken – Aantal pagina’s: 304 – Jeugdboek


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Vijf dappere drakenjongen nemen het op tegen de gevestigde orde, spannende fantasy voor jeugdige lezers.’

Verhaal

*****

Er zijn vijf uitverkoren drakenjongen die een profetie hebben te vervullen. Hun eieren zijn jaren geleden gestolen en ze zijn samen opgegroeid, verschillende soorten draken die normaal lang niet altijd vredelievend samenleven.
In De terugkeer van de troonopvolger staat de jonge en dappere ZeeVleugel Tsunami centraal. De vijf draken vinden het zomerpaleis waar haar moeder Koraal regeert. De ZeeVleugels zien de vier andere draken als bedreiging en sluiten hen op, Koraal probeert Tsunami onder haar vleugels te krijgen. Tsunami zit in een spagaat tussen haar vrienden en haar bloedverwanten, ze voelt zich ook verantwoordelijk voor haar schattige zusjes, en staat voor een aantal moeilijke keuzes.
Vleugels van vuur is een fantasyserie, waarin draken de hoofdrol spelen. Als je het verhaal leest merk je eigenlijk al snel niet meer dat het over draken gaat, dat doet goede fantasy.
— Isolde

Het boek

*****

De terugkeer van de troonopvolger is het tweede deel van de spannende drakenserie Vleugels van vuur. De boeken worden uitgegeven in paperback en hebben een toepasselijke cover met de draak die centraal staat in het boek. Dit verhaal speelt zich in en rond de zee af, de blauwe draak in het water klopt daarom helemaal.
De serie vormt als geheel een doorlopend verhaal, maar je kan de verschillende delen (tot nu toe) best los van elkaar lezen. Beginnen bij het eerste deel is uiteraard wel leuker.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Tui Sutherland schrijft prettig en vlot. De drakenwereld is behoorlijk wreed en ze schroomt niet om expliciet te beschrijven wat de draken elkaar aan kunnen doen. Toch is het nergens gruwelijk of te naar voor jonge lezers. Wel is het verhaal heel spannend, met voldoende humor om het licht en luchtig te houden.
— Isolde

Passage uit het boek

‘De ZeeVleugel die niet kon vliegen had flinke brandwonden op zijn flank, en een van zijn vleugels was bijna helemaal verschroeid. Het bloed dat nog uit zijn door klauwen opengereten vleugels naar buiten sijpelde, droop in de glinsterende kanaaltjes die de Raadsdraken met elkaar verbonden en kleurde de parels rood. Tsunami zag de koningin een bezorgde blik op haar versierde vloer werpen.
De andere ZeeVleugel had midden op zijn staart een zwartgeblakerde plek en een gruwelijke wond in zijn hals. Hij ademde zwaar, en uit zijn kieuwen schuimden belletjes lichtrood bloed.
‘Vertel,’ beval de koningin.
‘Er is iets vreemds aan de hand in het Luchtrijk, majesteit,’ zei de draak die niet meer kon vliegen.’

Voor wie is het boek?

De terugkeer van de troonopvolger is voor liefhebbers van het vorige deel, De drakenprofetie, en verder voor iedereen die van draken, fantasy en avontuur houdt. De boeken zijn leuk voor kinderen vanaf negen jaar.

Voor meisjes of jongens?

50%

50%

Leesvoorschrift

Op het strand is vast wel een beschut plekje in de duinen te vinden. Als de wind dan een beetje waait zodat er schuimkoppen op de golven staan en jij op een dekentje zit met een zak drop, kan je je voorstellen dat er een troep draken overvliegt die verderop in het water duikt.

204 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.