Recensie: Vannessa Thuyns – De kluts kwijt

Recensie: Vannessa Thuyns – De kluts kwijt


Wanneer haar wanhopige ouders hulp nodig hebben, besluit Naomi in te gaan op het onmogelijke voorstel van haar ex en restauranteigenaar Terence. Als zij zich voordoet als culinair journalist en een diepgaan artikel weet te schrijven over zijn mediaschuwe chef-kok, zal Terence haar ouders helpen. Piece of cake toch?
Alleen moet de stugge chef-kok Jonas van Deurzen niets hebben van journalisten en heeft Naomi allesbehalve verstand van koken. Toch zet ze alles op alles om Jonas’ vertrouwen te winnen en meer over hem te weten te komen. Ondertussen belandt haar vader in de laatste fase van Alzheimer en is hij totaal de kluts kwijt. De tijd begint te dringen en het artikel moet worden ingeleverd. Maar wat als Jonas’ verleden te heftig is om te delen met de buitenwereld en Naomi moet toegeven dat ze hem meer dan gewoon aardig vindt? Is het dan nog mogelijk om niemand teleur te stellen…

ISBN: 9789032520144 – Uitgeverij VBKLab- Aantal pagina’s: 303 – Roman


*****

5 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Ontzettend leuke roman waarin het kookpunt zeker stijgt.’

Hoofdpersonages

*****

Naomi is begin dertig en werkt op een redactie als journalist. Ze heeft een goede band met haar zus Danielle en haar ouders. Haar vader heeft Alzheimer en dit begint steeds erger te worden. Haar moeder zorgt voor hem, maar wanneer ze uit hun huis gezet dreigen te worden, slaat de stress bij Naomi toe. De verhuurder van het huis, Terence, is haar ex en samen proberen ze tot een oplossing te komen. Omdat Terence in financiële problemen zit, besluit Naomi een artikel te schrijven over de chef-kok van zijn restaurant in de hoop dat deze aandacht het restaurant weer gevuld krijgt.

Naomi doet zich voor als culinair journalist en begint aan haar research over chef-kok Jonas. Hij is gesloten en heeft niets met de media. Het is voor haar dan ook een enorme uitdaging iets te weten te komen over hem. Wanneer ze de kans krijgt om met hem af te reizen naar Parijs, besluit ze dit te doen. Daar komen de twee meer over elkaar te weten, misschien wel meer dan Naomi graag zou willen. Langzaam slaat er een vonk over tussen de twee. Eenmaal thuis wordt het artikel gepubliceerd en dit heeft nogal veel gevolgen voor haar en Jonas…
— Kaylee

Sfeer

*****

De kluts kwijt is een ontzettend romantisch verhaal. Ondanks dat de start tussen Naomi en Jonas niet zo spetterend is, is er na een tijdje veel romantiek. Je hoopt gewoon dat de twee uiteindelijk samen komen, want ze lijken perfect bij elkaar te passen.

Het verhaal kent echter ook een minder leuk onderwerp, namelijk Alzheimer. De toestand van de vader van Naomi wordt steeds slechter en de gevolgen hiervan worden beschreven. Ik vind het goed dat zo’n onderwerp en de impact hiervan worden benoemd.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Ik kan niet anders zeggen dan dat dit verhaal ontzettend lekker wegleest. Je wilt het gewoon in één ruk uitlezen. Vannessa Thuyns weet als geen ander hoe ze een roman moet schrijven.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘‘Maar ik had om een dansversie van Message in a Bottle gevraagd. Niet om dit slome nummer. Het is niet helemaal goed overgekomen in het Frans, ben ik bang.’
‘Ik geloof je niet.’ Hij steekt een hand in zijn broekzak.
‘Het is echt waar, deze heb ik niet aangevraagd.’
‘Volgens mij wil jij gewoon heel graag met mij dansen.’
‘Nee, dat is niet waar. Ik bedoel ja… ik wil dansen, maar dan op een snel liedje.’
‘Kom!’ Hij drinkt in een teug zijn glas leeg en reikt zijn hand uit. Ik vouw mijn armen over elkaar. ‘Nee.’
‘Kom nou.’
‘Dit gaan we niet doen.’
‘Waar ben je bang voor?’
‘Nergens voor.’
‘Dus? Kom! Dit is toevallig een van mijn lievelingsnummers van Sting. Kom, anders is hij uitgezongen.’’

Leesvoorschrift

Na een lange werkdag ga je languit op de bank zitten. Je hebt wat kaarsjes aangestoken, een mok thee binnen handbereik en begint met lezen.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

95%

5%

Hoe dik is de pil?

303 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.