Recensie: Wout Bru – Chef Bru

Recensie: Wout Bru – Chef Bru


Na zijn tweesterrenrestaurant Chez Bru in het Franse Eygalières is Wout Bru niet blijven stilstaan: met vier restaurants in Durbuy – sterrenrestaurant Le Grand Verre, La Bru’sserie, Limoni e Tartufi en Wagyu – bedient hij een heel divers publiek.
In zijn nieuwe boek toont hij zijn diverse keukenstijlen, maar focust hij vooral op toegankelijke recepten met zoveel mogelijk ingrediënten van bij ons. Chez Bru bij jou thuis!

ISBN: 9789401499439 – Uitgeverij Lannoo – Aantal pagina’s: 184 – Kookboek


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Er bestaat één woord voor dit kookboek: geweldig!’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Wout Bru is een chef met vier restaurants. In dit boek neemt hij je graag mee langs drie van zijn restaurants, met drie verschillende keukens. Wout beschrijft in zijn boek dat je op een laagdrempelige manier je fornuis een versnelling hoger kunt laten schakelen. Dit is zeker mogelijk, want het boek staat vol heerlijke gerechten.

Favoriet uit het boek is de zeebaarsfilet met pestopuree en sauce vierge. Een heerlijke stukje vis met smakelijke puree en broccolini. Gemakkelijk te maken met de instructies en absoluut een restaurantwaardig gerecht dat je zelf op tafel kunt zetten.

Het boek is enorm divers, zo vind je ook een gerecht voor kreeftenlasagne, ceviche van zalm, witloftaart met geitenkaas of een Siciliaanse tagliatelle. Het is een boek waarmee iedere kok absoluut veel kookplezier zal beleven.
— Kaylee

Instructies

*****

De instructies in het boek zijn duidelijk en zonder te veel poespas. Ze vertellen je kort en bondig wat te doen. Hierbij is wel enige ervaring of basiskennis gewenst, zoals het maken van sauzen en hoe bepaalde ingrediënten gebakken dienen te worden.

Lekker eten is natuurlijk fijn, maar dit smaakt misschien nog wel beter wanneer het bord mooi opgemaakt is. Ik vind het dan ook heel erg leuk dat Chef Bru bij de laatste stap van de meeste instructies aandacht besteedt aan de afwerking. De foto’s in het boek zijn ook heel erg aantrekkelijk, dus deze kun je zeker gebruiken als inspiratie bij je bordopmaak.
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

Het boek is absoluut een aanrader voor iedere kok. Er is wel enige basiskennis vereist om de gerechten te kunnen maken, maar je kunt het boek ook gebruiken om je kook-skills te verbeteren. Het boek staat vol prachtige recepten waarmee je thuis geweldige gerechten kunt maken.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

184 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.