Recensie: Dr. Kirren Schnack – In 10 stappen naar mentale rust

Recensie: Dr. Kirren Schnack – In 10 stappen naar mentale rust


Heb je iets doorgemaakt, steun nodig om je weer jezelf te voelen, of kamp je al langere tijd met angstige gedachten? Klinisch psycholoog dr. Kirren Schnack biedt een EHBO-kit vol tools aan om deze gevoelens te overwinnen – en dat zou weleens gemakkelijker kunnen zijn dan je denkt.

De stap naar therapie kan groot lijken, en niet iedereen heeft het nodig. Toch ervaren veel mensen dagelijks anxiety en stress. In tien uitgebreide hoofdstukken leer je begrijpen wat je doormaakt en hoe je je gevoelens kunt veranderen. Elk hoofdstuk bevat korte, doeltreffende en klinisch bewezen oefeningen waarmee je thuis direct stappen kunt zetten naar meer rust en balans in je leven.

In 10 stappen naar mentale rust is een gids vol oefeningen, technieken en adviezen om met angstige gedachten, stress, onzekerheid en traumatische ervaringen om te gaan. Inclusief tips waar je terecht kunt, mocht je meer hulp nodig hebben.

ISBN: 9789000392834 – Spectrum Boeken – Aantal pagina’s: 399- Zelfontwikkeling


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Met In 10 stappen naar mentale rust kun jij jouw gereedschapskist gereed maken om je angstige gedachtes onder controle te krijgen.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Iedereen heeft vast wel eens een angstige gedachte, maar wanneer je deze geregeld of vaak hebt, dan kan dit heel vervelend zijn. Dr. Kirren Schnack merkt dit in haar praktijk en ondervindt dat haar patiënten veel last kunnen hebben van hun angstige gedachten. Dit kan bijvoorbeeld een gedachte zijn over het krijgen van een ziekte, het idee dat toch alles misgaat of de angst voor sociale activiteiten.

Wanneer je angstige gedachten hebt, dan kan In 10 stappen naar mentale rust jou helpen om deze gedachten onder controle te krijgen. Dr. Kirren Schnack geeft tal van voorbeelden over angstgedachten van haar patiënten, waardoor je wellicht herkenning zult lezen. Daarnaast deelt ze veel tips om je angst te temperen. In het boek staan ook ontzettend veel opdrachten die jou laten achterhalen waarom je de gedachtes hebt, waar ze vandaan kunnen komen en hoe je ze kunt neutraliseren.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Zoals hierboven al genoemd deelt Dr. Kirren Schnack heel veel voorbeelden van haar patiënten. Dit zorgt voor herkenning en maakt het boek toegankelijk. De opdrachten die gedeeld worden, zijn duidelijk en helpend.
Echter vind ik de schrijfstijl persoonlijk niet zo fijn. Het boek is op een compassievolle manier geschreven, maar de zinnen zijn soms erg lang. Ik heb geregeld stukjes twee keer moeten lezen voordat ze goed binnenkwam.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Bij flexibiliteit draait het om je vermogen uitdagende ervaringen die met angst te maken hebben te accepteren en je er effectiever aan aan te passen. Daarbij hoort soepel denken in plaats van star, en het in overweging nemen van diverse, constructieve manieren van handelen in plaats van vertrouwen op een vaste en niet nuttige aanpak. Als je flexibiliteit laat ontstaan en toepast bij het omgaan met je angst kan het een superkracht worden die tot aanzienlijke verbetering leidt. Het omarmen van verschillende manieren om je angst te benaderen en ermee om te gaan kan een transformerend effect hebben.’

Voor wie is dit boek?

In 10 stappen naar mentale rust kan ontzettend nuttig zijn voor iedereen die angstige gedachtes heeft en hier iets mee wil doen om ze onder controle te krijgen. Dit boek geeft je tal van opdrachten die jou kunnen helpen, mits je ze serieus neemt en de tijd en moeite neemt om deze te maken en bereid bent na te denken over je gedrag en gedachtes.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

399 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.