Recensie: Filip Poon – Tasty Asia

Recensie: Filip Poon – Tasty Asia


Ben je dol op Aziatisch eten en wil je niet kiezen tussen de verschillende keukens? In Tasty Asia vind je al jouw favoriete gerechten uit Azië: van Thaise kom kha kai tot Chinese dan dan-noedels met gehakt en van Japanse okonomiyaki tot pittig-zoete Koreaanse tofu met rijst. De recepten variëren van een supersnelle egg fried rice die in vijftien minuten op tafel staat tot uitgebreide tonkotsu ramen met zelfgetrokken bouillon. Met de handige tips en uitleg over veelgebruikte ingrediënten kent de Aziatische keuken voor jou binnen mum van tijd geen geheimen meer!

ISBN: 9789023017288 – Uitgeverij Becht – Aantal pagina’s: 191 – Kookboek


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Heerlijke Aziatische recepten waarbij de foto’s uit het boek er meteen voor zorgen dat je de keuken in wilt om de gerechten te maken.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Het boek kent veel verschillende recepten, zoals gerechten voor noedels, loempia’s, sushi en allerlei rijstgerechten. Bij het doorbladeren van het kookboek viel mijn blik op het recept voor Papa Poons biefstuk met bamboescheuten. Volgens Filip is dit de overheerlijke showtopper van zijn vader. Het gerecht met biefstuk, bamboescheuten en rijst gemengd met allerlei specerijen en sauzen is gemakkelijk te maken en ontzettend smakelijk. Een heerlijk gerecht dat absoluut het proberen waard is!

Naast dit gerecht kent het boek nog meer heerlijke recepten die aanraders zijn, zoals Chinese ketchupgarnalen, Korean fried chicken, kip met zoetzure saus en bibimbap (een warme rijstbowl met allerlei kleurrijke groenten). In Tasty Asia ga je sowieso een Aziatisch recept vinden dat je aanspreekt.

Een dikke pluim moet sowieso gegeven worden voor de fotografie in het kookboek. Alle gerechten in het boek staan echt ontzettend smaakvol afgebeeld en je krijgt ongetwijfeld trek wanneer je deze bekijkt.
— Kaylee

Instructies

*****

Het boek start met een aantal hoofdstukken vol basisinformatie. Zo is er een hoofdstuk over smaak en textuur, keukengerei, basisbenodigdheden en specerijen. In deze hoofdstukken is alle kennis beschreven die je goed kunt gebruiken tijdens je Aziatische kookavontuur.

De recepten hebben duidelijk beschrijvingen en zijn kort en bondig. Het gemiddelde aantal stappen per recept ligt rond vier á vijf. De langste beschrijving die ik in het boek gezien hebt, heeft zeven stappen.
Bij ieder recept staat duidelijk vermeld voor hoeveel porties en personen dit is. Ook kennen ze een gestructureerde ingrediëntenlijst.
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

Wanneer je een liefhebber bent van de Aziatische keuken, kan dit boek zeker niet ontbreken in je boekenkast. Wil je de Aziatische keuken ontdekken en wil je hier op een toegankelijke manier mee aan de slag gaan, dan kan ik je dit boek ook zeker aanraden.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

191 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.