Recensie: Leisa Stewart-Sharpe – Planeet Aarde (Planet Earth III)

Recensie: Leisa Stewart-Sharpe – Planeet Aarde (Planet Earth III)


Dit is onze planeet aarde: waar al het leven met elkaar verbonden is.
Reis door dichte bossen, over glooiende graslanden en door zonovergoten woestijnen. Waag je in zoetwaterwerelden en langs kustlijnen die door de golven zijn uitgesleten, voordat je een duik neemt in de diepblauwe oceaan. Ontmoet de prachtige wilde dieren die deze planeet hun thuis noemen: van de dappere columbuskrab die meelift op een schildpad tot de zwarte beer die op jacht gaat naar zijn avondeten… in een winkel om de hoek!

ISBN: 9789047713654 – Uitgeverij Lemniscaat – Aantal pagina’s: 64 – Informatief boek, jeugdboek


*****

5 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Planeet Aarde neemt je mee op een boeiende reis langs verschillende landschappen in alle uithoeken van onze planeet.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Planeet Aarde is een informatief jeugdboek over diverse mooie plekken die we op onze aarde kunnen vinden. Het boek zoomt in op verschillende landschappen zoals bossen, woestijnen en graslanden, zoet water, kusten en oceanen. Natuurlijk geeft het boek geen uitputtend overzicht, maar er is een keuze gemaakt die aansluit op de documentaires van Sir David Attenborough.
Ieder landschap is opgebouwd uit steeds dezelfde onderdelen: algemene informatie, verhalen over de dieren die in het gebied leven en de bewoners van het betreffende gebied.

In dezelfde serie als Planeet Aarde zijn meer vergelijkbare boeken uitgegeven, bijvoorbeeld Bevroren planeet en Blauwe planeet.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

De nadruk van het boek ligt op de bijzondere afbeeldingen vanuit verschillende perspectieven. In de afbeeldingen staan tekstblokken. Inhoudelijk zijn deze informatief en toegankelijk.
De tekst is echter niet altijd goed leesbaar: soms is de tekst op een vrij donkere achtergrond in zwarte letters weergegeven of zijn de letters vrij klein. Dit is jammer. Andere keuzes hadden het boek nog net wat toegankelijker kunnen maken.
— Isolde

Passage uit het boek

Voor wie is dit boek?

Planeet Aarde is interessant voor kinderen van 10 tot 14 jaar, maar uiteraard ook voor iedereen die ouder is en geïnteresseerd is in natuur en de aarde. Het boek is ook leuk om samen met jongere kinderen te lezen en te bekijken.
— Isolde

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

64  pagina’s
dikke-pil

 

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.