Recensie: Pascale Naessens – Super simpel

Recensie: Pascale Naessens – Super simpel


Geen tijd om uitgebreid te koken of voor een berg afwas? Met deze snelle en makkelijke eenpansgerechten beleef je veel plezier en word je met elke hap gezonder. We houden allemaal van de intieme sfeer van thuis koken, maar soms lijkt het te veel werk. Met de recepten in dit boek wordt elke maaltijd een feestje met tijd voor jezelf. Je vindt inspiratie voor ontbijt, lunch, avondmaal en dessert. Allemaal hartverwarmende recepten die verzadigen en bijdragen aan je gezondheid. De recepten in dit boek laten zien dat thuis koken echt geen sleur hoeft te zijn.

ISBN: 9789401413763  – Uitgeverij Lannoo – Aantal pagina’s: 208 – Kookboek


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Met Super simpel kun je smaakvol, gezond, snel én zonder al te veel afwas koken.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Super simpel is een divers kookboek met allerlei snelle en verantwoorde recepten. Het boek kent recepten voor ontbijt, vegetarische en vleesgerechten, vis- en schaaldieren en desserts. Het leuke hieraan is, is dat alle recepten eenpansgerechten zijn. Je kunt dus op een hele toegankelijke manier koken zonder dat je veel afwas hebt.

Wij zijn hier thuis dol op curry’s en deze staan dan ook bijna wekelijks op tafel. Toen ik het recept voor een eenpanscurry met garnaalstaarten zag, kon het niet anders dan dat ik enthousiast werd. De ingrediënten voor het gerecht zijn gemakkelijk te verkrijgen in de supermarkt en de bereiding is gemakkelijk en vrij snel. Het gerecht is smakelijk, zoals een curry hoort te zijn. Een ideaal recept om te maken na een lange (werk)dag.

De curry is niet het enige favoriete recept uit het boek, de havermout-yoghurttaart met blauwe bessen is ook gemerkt met een post-it. Deze taart is gemakkelijk te maken (even oefenen op de randen), verantwoord en onwijs lekker!
— Kaylee

Instructies

*****

Er valt niets aan te merken op de instructies bij de recepten. De ingrediënten staan duidelijk vermeld, de bereidings- en gaartijd staat aangegeven en de instructies zijn veelal kort en bondig. Ik vind het leuk dat de instructies als kolommen naast elkaar staan in plaats van de gebruikelijke alinea’s onder elkaar in veel andere kookboeken.

Bij de recepten staat niet aangegeven voor hoeveel personen deze zijn, maar ik zag later dat bij de inhoudsopgave staat genoemd dat alle recepten voor 2 personen zijn, tenzij anders aangegeven. Dit is handig om te weten, maar staat wat mij betreft wel wat verstopt, aangezien ik vaak de inhoudsopgave voorbij blader.

Pascale staat bekend om haar fijne recepten, dit deed ze al eerder in haar kookboek Chez Pascale. In Super simpel besteedt ze ook aandacht aan gezonde voeding. Zo heeft Pascale een extra hoofdstuk toegevoegd vol waardevolle tips, zoals voedingsstoffen en cravings. Daarnaast is er een hoofdstuk opgenomen met als titel ‘Wat voor iemand wil jij zijn?’ Hier deelt Pascale inzichten met je om te achterhalen welke relatie jij met voeding hebt. Leuke toevoegingen die het boek een extra lading geven.
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

Super simpel is een aanrader voor iedereen die gemakkelijk, snel en gezond een maaltijd wil koken. Alle recepten zijn eenpansgerechten, dus na een lange (werk)dag hoef je je niet meer te bekommeren over een berg afwas nadat je heerlijk gegeten hebt.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

208 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.