Recensie: Aileen Out – Op hoge hakken in de wolken

Recensie: Aileen Out – Op hoge hakken in de wolken


Wanneer we het hebben over de uniformen in de luchtvaartindustrie, dan denken we aan schoonheid ervan. De uniformen zorgen voor een betoverende eerste indruk, het gevoel dat we even in een andere wereld zijn beland. En dat zijn we. Aileen Out laat in dit boek aan de hand van verschillende artikelen zien hoe het er in deze wereld aan toe gaat. Van prachtige uniformen en strikte dresscodes tot aan huidirritatie en beschermende kleding. Ze wordt bijgestaan door Cliff Muskiet, purser bij KLM en de grootste verzamelaar van stewardessenuniformen ter wereld. Hij vertelt onder andere over de relatie tussen imago, cultuur en dresscodes in het binnen- en buitenland.

ISBN: 9789464352924 – Brave New Books – Aantal pagina’s: 175 – Non fictie


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Leuk boek over de outfits binnen de luchtvaartindustrie, waarbij je je soms zult verbazen over bizarre regels.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Op hoge hakken in de wolken is erg leuk wanneer je benieuwd bent hoe het er aan toe gaat in de luchtvaartindustrie en dan met name als het gaat over de outfits van de stewardessen en pursers. Het zijn niet zomaar outfits die zij aanhebben, er zitten volledige plannen en ontwerpen van designers en technische aspecten aan. Ontzettend leuk om te lezen. Daarnaast beschrijft Aileen Out ook verrassende feiten over de dresscodes, zoals hoe het dragen van make-up voorgeschreven wordt, welke schoenen er gedragen moeten worden en hoe kapsels eruit mogen zien. Ik heb met verbazing sommige instructies gelezen, iets waarvan ik dacht dat niet echt zou gebeuren…
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Aileen Out heeft een fijne en vlotte schrijfstijl. Haar boek is eigenlijk een soort bundel van artikelen die ze eerder op haar website prettybusiness.nl heeft gepubliceerd. Ze schroomt hierbij niet haar mening te geven. De artikelen worden afgewisseld met interviews met Cliff Muskiet, waardoor je nog meer beeld krijgt omdat hij praktijkervaringen benoemt.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘De schoenen moeten vooral comfortabel zitten. De dames moeten er natuurlijk een lange periode goed op kunnen lopen. Hij moet ook anti-alarm zijn. Dit houdt in dat er geen staal in mag zitten, want dan gaat het alarm bij de veiligheidspoorten op de luchthaven af. Wanneer vliegen je werk is, dan wil je natuurlijk niet iedere keer je schoenen uit moeten doen.

De zool moet anti-slip zijn zodat de kans op uitglijden minimaal is. Qua materiaal is glad leer een vereiste. Geen suède dus. Het leer zelf moet trouwens ook anti-statisch zijn. Anders blijft er allemaal stof aan plakken en dat staat natuurlijk niet zo netjes.’

Voor wie is dit boek?

Op hoge hakken in de wolken is heel erg leuk voor iedereen die geïnteresseerd is in de luchtvaartindustrie en dan met name in outfits van de stewardessen en de pursers. Je krijgt een klein kijkje achter de schermen en zult voortaan met andere ogen naar de prachtige outfits kijken wanneer je aan boord van een vliegtuig stapt.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

175 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.