Recensie: Alice Zaslavsky – Een ode aan salades

Recensie: Alice Zaslavsky – Een ode aan salades


Wanneer je de show steelt met groentegerechten op het barbecuefeestje van je beste vriend; wanneer je een pittige salade naast het hoofdgerecht zet om ze met elkaar in balans te brengen; wanneer je de ingrediënten uit de koelkast combineert tot nieuwe, spannende creaties.

Tijden zijn veranderd, dit boek is jouw gids om van elke dag een saladedag te maken. Voor de warme dagen zijn er verfrissende salades, voor de koelere dagen comfortabele salades.

Een ode aan salades is een seizoensboek om je repertoire uit te breiden, boordevol inspiratie. Wat dacht je van bloemkooltabouleh met citroentahin en granaatappel of salades die troost bieden.

Inclusief de onmisbare wat-kun-je-maken-met-lijst en een dressingindex om elke keer op terug te vallen. Met dit boek maak je geweldige salades, elke dag weer.

ISBN: 9789461433312 – Good Cook – Aantal pagina’s: 239 – Kookboek


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een salade is nooit meer saai met Een ode aan salades.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Alice Zaslacvky heeft een onwijs leuk kookboek gemaakt vol salades. Deze zijn enorm uiteenlopend en geschikt voor warmere en koudere dagen. Dat ze rekening houdt met het seizoen vind ik leuk, want ik vind salades toch altijd beter smaken in de zomer. Tijd om daar met Een ode aan salades verandering in te brengen!

Ik sloeg het boek open en zag vrij snel het recept voor tomaten-tonnato met knapperige kappertjes. Alle drie deze ingrediënten vind ik lekker, dus dat gerecht moest ik dan ook maken. Ik vind het fijn dat je geen ingewikkelde of slecht verkrijgbare ingrediënten nodig hebt (voor de overige recepten trouwens ook niet) en dat de instructies duidelijk zijn. Het gerecht is gemakkelijk te maken en de combinatie van de tomaten, tonijn en kappertjes is verrassend lekker.

Mag ik je dan nog even lekker maken met andere recepten uit het boek? Deze zomer ga ik sowieso de gegrilde perzikensalade met burrata en groene peperkorrels maken. De krokante aardappelsalade met fetakruimels ziet er ook heerlijk uit en bij de broccoliroerbaksalade met cashewnoten zit inmiddels ook al een post-it.
— Kaylee

Instructies

*****

De instructies in Een ode aan salades zijn duidelijk per alinea opgesomd. Sommige zijn wat lang, maar laat je hierdoor niet afschrikken. De ingrediënten staan per onderdeel van het recept duidelijk vermeld en ook staat aangegeven voor hoeveel personen het recept is.

Alice deelt bij ieder recept ook een ‘vriendjes met’. Dit is een aanrader bij welk ander recept uit het boek het gerecht goed smaakt.

Hele leuke toevoegingen aan het boek vind ik de dressinglijst en de wat-kun-je-maken-met-lijst. De dressinglijst is gesorteerd op smaak, denk aan scherp en citrus, vol en romig of fris en licht. De wat-kun-je-maken-met-lijst is opgesteld aan de hand van een ingrediënt. Heb je een bepaald ingrediënt in huis, maar geen idee wat je ermee kunt maken? De wat-kun-je-maken-met-lijst geeft jou een receptsuggestie.

De prachtige en kleurrijke fotografie maakt het boek compleet.
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

Iedere liefhebber van lekker eten kan zijn hart ophalen met dit boek. Je hoeft (nog) geen liefhebber van salades te zijn, want Een ode aan salades maakt dit je wel.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

239 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.