Recensie: Aniek Keijsers – IJs & co 2.0

Recensie: Aniek Keijsers – IJs & co 2.0


Watermeloen, pistache, vegan, hartig, feestelijk, snel: in IJs & co 2.0 presenteert Aniek Keijsers ijsrecepten helemaal anno nu. Met nieuwe smaken, duidelijke uitleg over technieken en waar mogelijk presenteert Aniek bij elk recept de vegan variant. Iedereen kan zelf lekker ijs maken met of zonder ijsmachine.

Van soft-, sherbet- of sorbetijs tot waterijs, gelato, ijscoupes, ijstaarten voor elke gelegenheid en meer. Van klassiekers als het perfecte vanille- of chocoladeijs tot en met verrassende smaakcombinaties als mango met chili. Van snelle ijsjes, zo gemaakt, als bananenijs tot en met spektakelstukken als ijstaart met bastogne & kersen of op basis van tiramisu.

Uiteraard mogen ook ijskoffie, frozen yoghurt, granita, milkshakes, ijs met hartige smaken als komkommer of met tomaat & basilicum, sprinkles, sauzen & crumbles en het zelf maken van hoorntjes en wafels niet ontbreken. IJs kan je het hele jaar door maken!

ISBN: 9789461433169 – Uitgeverij Good Cook – Aantal pagina’s: 224 – Kookboek


*****

5 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Dit boek levert je alleen maar keuzestress op, zoveel soorten ijs om zelf te maken!’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Allereerst: de ijsmachine is mijn favoriete keukenapparaat. Mijn elektrische poffertjespan is te waarderen, ik kan niet zonder mijn wafelijzer om rond de jaarwisseling kniepertjes mee te bakken, maar mijn ijsmachine levert gegarandeerd altijd en bij iedereen een succes op!

IJs & co 2.0 leverde om te beginnen best een beetje keuzestress op. Welk ijs is het allerlekkerst?
Ik ben begonnen met watermeloensherbet. Sherbetijs zit tussen sorbetijs en roomijs in. De bereiding was vrij eenvoudig, vooral ook omdat ik had gekozen voor verse, maar wel vast voorgesneden watermeloen uit de supermarkt. Aangezien de basis voor het ijs gekookt is, moet het eerst een poos in de koelkast staan voor je het in de ijsmachine kunt doen. Ik maak de basis meestal aan het einde van de middag en zet het dan, als het voldoende afgekoeld is, een nacht in de koelkast. De ijsmachine had de volgende dag een klein halfuurtje nodig.
Daarna was het vanille-ijs aan de beurt. Fijn om daar nog een lekker basisrecept voor te hebben. Het is een goede basis om te combineren met verschillende smaken, ik heb er lemon curd doorheen gedaan.
Beide recepten leverden ontzettend lekker ijs op!
— Isolde

Instructies

*****

Voor alle recepten geldt dat ze duidelijk en stapsgewijs zijn beschreven. Aniek Keijsers geeft aan wat je nodig hebt en neemt je daarna stap voor stap mee door de bereiding. Het enige minpuntje is dat bij de recepten niet is aangegeven hoelang je ongeveer bezig bent met de bereiding van de basis voor het ijs.
Zoals al uit de algemene beschrijving van het boek blijkt, bevat IJs & co 2.0 recepten voor veel verschillende soorten ijs. Het boek bevat daarnaast ook allerlei praktische informatie over bijvoorbeeld verschillende soorten ijs en manieren om ijs te maken (ook zonder ijsmachine kan je aan de slag!). Ook zijn verschillende handige tools beschreven en staan er wat basisrecepten in het boek.
— Isolde

Voor wie is dit boek?

IJs & co 2.0 is voor iedereen die van ijs houdt en het leuk vindt (of lijkt) om zelf ijs te maken in plaats van ijs dat je in de supermarkt koopt. Zelf maken komt echt heel erg in de buurt van het ijs van de beste ijssalon met Italiaans ijs bij jou in de buurt! Je steelt de show bij je huisgenoten als je ze met dit ijs verrast!
— Isolde

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

224 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.