Recensie: Luna Trapani – Veganissima

Recensie: Luna Trapani – Veganissima


Na het succes van haar eerdere twee boeken presenteert chef en restauranteigenaar Luna Trapani nu authentieke gerechten uit Italiës regionale keuken met een vegan twist.

Veganissima bevat vijfenzeventig recepten uit Noord-, Midden- en Zuid-Italië, met telkens vijfentwintig regionale, plantaardige gerechten. Van pasta uit Genua met pesto en Romeinse rijstballetjes tot de beroemde pizza napoletana. De kleurrijke antipasti, primi, secondi en dolci laten de veelzijdigheid van de vegan Italiaanse keuken zien.

ISBN :9789089899675 – Uitgeverij TERRA – Aantal pagina’s: 191 – Kookboek


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Wanneer de Italiaanse keuken een van je favorieten is, dan kan dit kookboek zeker niet ontbreken!’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Ik heb eerder het kookboek Vegetalia van Luna Trapani mogen recenseren. Dit kookboek heeft een vaste plek in mijn keuken en pak ik er heel regelmatig bij. Ik kan wel zeggen dat het een van m’n favorieten is, dus ik kon echt niet wachten tot ik dit kookboek mocht openslaan.

Vegamissima staat boordevol heerlijke Italiaanse gerechten. Deze keer deelt Luna het boek op in regio’s: Noord-, Midden- en Zuid-Italië. Voor iedere regio deelt ze recepten van zowel voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten en bijgerechten.

Net zoals in haar voorgaande kookboek kun je je hart ophalen als het gaat om (vegan) Italiaanse gerechten. Ik ben de keuken ingedoken om cannelloni ricotta, limone e pomodoro crémoso (cannelloni met citroenricotta en romige tomatensaus) te maken. Dit gerecht is gemakkelijk te maken met standaardingrediënten en is zoals een pasta hoort te zijn: smaakvol en ontzettend lekker!

Verder zijn de sfogliatelle (citroengebakjes uit Napels) ook een aanrader. Neem de tijd om deze koekjes te maken, je bent er eventjes mee bezig maar zeker de moeite waard. Ook heb ik piadina romagnola (platbrood uit Emilia-Romagna) ontdekt. Dit is een plaatbrood dat je gemakkelijk kunt maken en kunt vullen met alles wat je lekker vindt. Superlekker als bijgerecht of gewoon om te dippen in je pastasaus.
— Kaylee

Instructies

*****

Ieder recept staat benoemd in het Italiaans. Ik vind het leuk dat daarboven de Nederlandse vertaling staat. Bij ieder recept staat ook uitgelegd wat het gerecht precies is, wat de oorsprong is en geeft Luna een kleine uitleg.

Bij ieder recept staat vermeld voor hoeveel personen de hoeveelheden zijn, staan de ingrediënten duidelijk opgesomd en zijn de instructies helder. De instructies zijn wel zonder tussenregels opgesomd, dit kan verwarrend zijn. Zouden ze genummerd zijn of met een witregel ertussen, dan zou het lezen wellicht wat gemakkelijker zijn tijdens het koken.
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

Vegamissima is voor iedereen die (vegan) Italiaanse gerechten wil maken. De recepten zijn gemakkelijk en zonder al te veel ingewikkelde ingrediënten. Wanneer je dit boek ontdekt hebt, weet ik zeker dat deze tot één van je favorieten kookboeken gaat behoren.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

191 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.