Recensie: Ann Swanson – Anatomie van yoga

Recensie: Ann Swanson – Anatomie van yoga


Al honderden jaren ervaren mensen de vele weldaden van yoga. Maar wist je dat dat goede effect op je lichaam ook wetenschappelijk stevig onderbouwd is? Dit rijkelijk geïllustreerde boek leidt je langs de vele fysiologische processen die de verschillende yogaposes aanwakkeren doorheen je lichaam. Zo krijg je een diepgaand begrip van elke houding en hun werking op je spieren, bindweefsel, ademhaling, bloeddoorstroming, spijsvertering en zenuwstelsel. Daarbij leer je niet alleen de vele medische voordelen van de asana’s, maar ook hoe je ze met controle en technische precisie kan uitvoeren. Zodat jij je yogasessie vanaf nu perfect kan afstemmen op je eigen lichaam, en er nóg meer deugd van ervaart.

ISBN: 9789401495080 – Uitgeverij Lannoo – Aantal pagina’s: 184 – Informatief boek


*****

4 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Met dit boek, boordevol illustraties, werp je een andere blik op de vertrouwde yoga-oefeningen die je geregeld doet.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Anatomie van yoga is een mooi naslagwerk dat je meer leert over de verschillende (bekende) yogahoudingen. Vaak vertellen docenten wel waar een bepaalde houding goed voor is, maar de informatie is vaak ook afhankelijk van de docent en de yogavorm die je beoefent. Dit boek geeft je objectieve en wetenschappelijke informatie en vertelt je wat de houdingen met je lichaam en voor je gezondheid doen. De illustraties zijn mooi en geven je echt inzicht.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Al is het een boek vol wetenschappelijke informatie, wat niet altijd even toegankelijk is, het is wel prettig geschreven. De stukjes om te lezen zijn over het algemeen kort en informatief en vormen vooral een toelichting op de illustraties.
Het boek is een naslagwerk en dus niet bedoeld om van voor naar achter gelezen te worden. Het is geschikt om dingen op te zoeken en dan ga je vanzelf doorbladeren.
— Isolde

Passage uit het boek

Voor wie is dit boek?

Anatomie van yoga is voor iedereen die zich serieus met yoga bezighoudt: yogadocenten, maar ook beoefenaars. Het maakt niet uit of je een beginner bent of al jarenlange ervaring hebt.
— Isolde

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

184 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.