Recensie: Arie Boomsma – Gezonde routines

Recensie: Arie Boomsma – Gezonde routines


Je wilt gezonder leven, maar het lukt je niet. Daarin ben je niet uniek. Dat is niet zo leuk om te horen, maar in dit geval schuilt daarin wel de oplossing. Want de reden dat het zo veel mensen maar niet lukt het roer permanent om te gooien is dus ook niet uniek. Die nieuwe prioriteiten – gezonder eten, meer bewegen, beter slapen – passen helemaal niet in ons leven. Een leven dat al boordevol andere prioriteiten zit. We haken af omdat er geen tijd is, omdat we al gewend zijn aan andere gewoontes. Voor nieuwe gewoontes moet je ruimte maken. En daar komt de routine om de hoek kijken. Ons hulpmiddel tegen al die factoren die er normaal gesproken voor zorgen dat we niet doorzetten.
In Gezonde routines deelt Arie Boomsma de vijftig allerbeste tips voor een fit en vitaal leven. Geen strakke regimes en strenge diëten, maar kleine, haalbare stappen

ISBN: 9789044648096 – Uitgeverij Prometheus – Aantal pagina’s: 272 – Informatief


*****

4 van de 5 sterren — Antoine


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Handzaam en leerzaam boek over het aanbrengen van wijzigingen in je leven om fitter en vitaler te worden.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Boomsma leert je in zijn boek Gezonde routines om bepaalde dingen in je leven anders te doen met het doel een fitter en vitaler leven te krijgen. De focus ligt niet alleen op fitness en training, maar ook het eetpatroon, gedrag en mentaal welzijn komen aan de orde. Boomsma geeft vijftig tips en voorziet deze van bijpassende routines, die overigens vaak wel overlappen met andere tips of die vaak terugkomen in andere hoofdstukken. Aan het einde van elke tip geeft Boomsma een advies hoe je de stap naar een routine klein maakt, zodat het bijna niet lukt om te falen bij het invoeren van de routine.
— Antoine

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van Gezonde routines laat zich het beste omschrijven als helder, toegankelijk en down-to-earth. Boomsma weet zijn routines over fitness en vitaliteit in korte bewoordingen duidelijk te maken. Waar nodig zijn deze theorieën onderbouwd met verwijzingen naar andere boeken en onderzoeken.
— Antoine

Passage uit het boek

‘Je wilt geen slaaf zijn van de gewoontes die je tegenhouden in je ontwikkeling.
Je wilt zelfs geen slaaf zijn van gewoontes die misschien niet eens ongezond zijn, maar je wel een vals gevoel van zekerheid of energie geven. Koffie is daar een goed voorbeeld van. Heb je het nodig om te kunnen functioneren? Schrap het dan een tijdje. Zorg eerst dat je de dag zelf aankunt, op je eigen energie. Breng het daarna eventueel terug. Maar zorg dat jij er de macht over hebt, niet andersom.
Wees zelf de baas van je leven, van je energie, van je tijd, daar komt het allemaal op neer. Voeg dingen toe en haal ze weg omdat je dat zelf wilt, niet omdat je ze nodig hebt.’

Voor wie is dit boek?

Gezonde routines is niet alleen geschikt voor fitnessfreaks, maar voor een breder lezerspubliek, ongeacht je man of vrouw bent en ongeacht je leeftijd. Mensen die echt dingen willen veranderen in het leven, zowel op fysiek als mentaal vlak, kunnen zeker profiteren van dit boek.
— Antoine

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

272 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.