Recensie: Astrid Slootman e.a. – 9 zomerse verhalen – Romcomnibus 1

Recensie: Astrid Slootman e.a. – 9 zomerse verhalen – Romcomnibus 1


Waar denk je aan als je denkt aan de zomer? Vakantie, zwoele zomeravonden en de geur van zonnebrand. De eerste Romcomnibus is het resultaat van een schrijfwedstrijd die Lisette Jonkman, Susan Muskee, Astrid Slootweg en Martin Gijzemijter in het voorjaar van 2021 organiseerden. In de Romcomnibus staan negen zomerse feelgoodverhalen, van de vier genoemde auteurs aangevuld met de vijf beste inzendingen. Bereid je voor op zonnige locaties en zinderende zomerliefdes. De Romcomnibus verschijnt medio juli 2021.

ISBN: 9789090348100 – MG Publishing – Aantal pagina’s: 350 – Feelgood


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Zin in ontspannen feelgood, maar niet de rust voor een dik boek, de Romcomnibus met negen korte verhalen is wat je zoekt!’

Hoofdpersonages

*****

De Romcomnibus bevat negen korte verhalen en daarmee negen keer verschillende hoofdpersonen.
De rode draad van de verhalen is zomer en een ontluikende liefde tussen twee personen.
Je komt jonge vrouwen tegen die zich onbedoeld laten ontslaan en aan een totaal nieuwe carrière beginnen, die na een jarenlange vriendschap erkennen eigenlijk verliefd te zijn op die ene vriend of die wel heel erg opgaan in hun werk. Soms hebben ze net hun relatie verbroken, in andere verhalen zijn ze al heel lang single.
— Isolde

Sfeer

*****

De sfeer is in vrijwel alle verhalen zonnig en zomers, al is er een enkel verhaal dat zich niet per se in de zomer afspeelt of dat behoorlijk verregend begint. De locaties zijn totaal verschillend, van een universiteitsstad in Nederland, tot Praag en van het eiland Terschelling tot Runlaighry in Schotland.
In verschillende verhalen is het strand een belangrijk onderdeel van het decor, wat leidt tot een echt zomers gevoel. De eerste Romcomnibus is een bundel luchtige verhalen waardoor je echt zin krijgt in de zomer.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Negen korte verhalen, negen auteurs dus ook negen verschillende stijlen. Toch zijn de samenstellers van de bundel erin geslaagd te komen tot een set verhalen die bij elkaar passen en die allemaal vlot en lekker lezen. Natuurlijk heb ik wel mijn voorkeuren: de schaapjes van Lisette Jonkman en het Schotse avontuur van Amber van Huigenbos spraken mij het meest aan.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Wie denkt dat schapen blij worden van een tuigje – al dan niet in een neonkleur – komt van een koude kermis thuis. Elizabèth en FitzWoolliam blijken totaal niet bereid mee te werken. Eerst hebben Liz, Rens en ik al ons uiterste best moeten doen om een van beide in een hoekje te drijven, en nu Rens zijn armen in een houtgreep om Elizabèth heen geslagen heeft, worstelt ze zo hevig dat je zou denken dat ze een jonge beer is in plaats van een minischaapje.’

Leesvoorschrift

Buiten schijnt de zon en is het lekker warm, je hebt een lekker plekje in de schaduw gevonden en onder het genot van een koud glas ijsthee probeer je je benen net buiten de schaduw een bruin kleurtje te laten krijgen terwijl je de eerste Romcomnibus niet meer weglegt.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

350 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.