Recensie: Bettina Lemke – Ikigai Werkboek

Recensie: Bettina Lemke – Ikigai Werkboek


Wat is voor jou belangrijk? Ontdek het met deze praktische oefeningen!
Iedereen heeft een ikigai: een reden van bestaan. Wanneer je in je leven kunt ontdekken wat jíj de moeite waard vindt en wat voor jou betekenisvol is, zal je niet alleen meer voldoening vinden, maar ook langer leven.
Het vinden van je ikigai zorgt voor meer inspiratie, levenslust en energie: alles wat je nodig hebt om gezonder en gelukkiger te leven. Nu is het tijd om de theorie in praktijk te brengen met het Ikigai werkboek. Het vinden van jouw ikigai wordt met deze praktische oefeningen heel gemakkelijk!

ISBN: 9789401608054 – Xander Uitgevers- Aantal pagina’s: 160 – Informatief werkboek


*****

4 van de 5 sterren — Petra


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Met een heleboel leuke en intrigerende oefeningen achterhalen waar je hart sneller van gaat slaan.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Het Ikigai werkboek geeft je, door middel van vele interessante oefeningen, een kijkje in waar je warm voor loopt. Je onderzoekt welke dingen gedurende je hele leven terugkomen en ziet daarbij ook de evolutie van je eigen dromen. Leuk om te achterhalen dat bepaalde thema’s je hele leven al terugkomen. Thema’s waar je als kind gelukkig van werd, maar die zijn geëvolueerd, waardoor je er als volwassene nog altijd mee in aanraking komt.
Dit boek is vooral heel handig voor mensen die het gevoel hebben niet te weten wat ze met hun leven aan moeten. Het vinden van je ikigai, of in elk geval de richting naar je ikigai, geeft je inspiratie en energie om je leven anders in te gaan richten.

— Petra

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl is toegankelijk; je wordt aan de hand genomen door de oefeningen heen zodat elk persoon, hoe ervaren of onervaren je ook bent in het onderzoeken van je eigen ontwikkeling, de richting van zijn of haar eigen ikigai kan ontdekken.
Het enige wat ik jammer vond, waren de visualisaties. Niet omdat deze slecht waren – in tegendeel! – maar omdat visualisaties erg lastig te volgen zijn vanuit een boek. Lezen wat je wilt gaan visualiseren en het vervolgens doen, dát is best lastig. Voor mij zijn visualisaties beter in audiovorm, zodat je de tijd neemt en écht begeleid kunt worden in de visualisatie.

— Petra

Passage uit het boek

‘Niet iedereen heeft dus die ene grote passie in zijn leven die hem aanspoort en waarin hij volledig opgaat. Laten we ons daarom niet onder druk laten zetten en de mythe passie vertwijfeld najagen. Voor de mensen die geen specialist zijn kan het inderdaad een mythe worden. Zonder een ‘groot’ of ‘wereldschokkend’ levensdoel kunnen we allemaal zien wat voor ons zingevend is en ons vervulling geeft, want soms zijn het juist de kleine dingen waar het op aankomt. Dat is het mooie, waardevolle en troostrijke van zin – die kan zich op elk moment in ons leven openbaren en het kan, zoals gezegd, over iets kleins en onopvallends gaan. De zin van het leven is voor elk van ons iets uiterst individueels.’

Voor wie is dit boek?

Dit boek is vooral geschikt voor mensen met een verlangen naar (zelf)kennis. Je hoeft daarin niet al vergevorderd te zijn; de schrijfster legt alles kort en krachtig uit. Ook de meer ervaren zelfontdekker gaat er met plezier en interesse doorheen. De oefeningen zijn soms intens en je wilt er ook echt de tijd voor nemen om deze goed en volledig te doen. Alleen zo krijg je het meeste uit dit boek. Het boek is niet een leesboek, maar een doe-boek. Het vraagt veel van je, maar geeft je er ook veel voor terug. Als je het type mens bent, dat graag onderzoek doet naar de redenen van je bestaan, dan is dit boek zeker een aanrader!

— Petra

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

160 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.