Recensie: Bob Roth – De kracht van Transcendente Meditatie

Recensie: Bob Roth – De kracht van Transcendente Meditatie


Transcendente Meditatie (TM) is een eenvoudige techniek waarmee je geest en lichaam kunt opladen met behulp van een mantra. Als jonge scepticus leerde Bob Roth de kunst van de grondlegger van TM, Maharishi Mahesh Yogi. In dit boek legt hij stapsgewijs uit hoe we kunnen profiteren van deze meditatievorm. Iedereen kan het!

ISBN: 9789021565361 – Uitgeverij Kosmos – Aantal pagina’s: 207 – Informatief


*****

3 van de 5 sterren — Luus


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Eigenlijk is het één grote aanprijzing van de meditatievorm Transcendente Meditatie, en terecht, want het is fantastisch!’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Na twee weken zelf proberen kan ik zeggen dat dit de makkelijkste vorm van meditatie is die ik ooit geprobeerd heb (en ik heb toch best wat uitgeprobeerd). Zelfs voor mensen die moeite hebben met mediteren en er moeilijk aan toe komen is dit een aanrader. Bob laat je zien dat je deze meditatievorm gemakkelijk is om te leren en je het overal kunt doen. Wil je niet al te veel moeite steken in meditatie maar wel de rust ervaren, dan raad ik dit boek (en vooral daarna zelf aan de slag gaan) ten zeerste aan.
— Luus

Schrijfstijl

*****

In het boek worden nogal wat beroemdheden genoemd die deze techniek gebruiken. Voor sommige mensen kan hun aanprijzing van de meditatie wat te dik erop liggen. Lukt het je om het naast je neer te leggen, dan kan dit een leerzaam boek zijn en jou voorgoed aan het mediteren krijgen. Enige minpunt: in het boek wordt niet de precieze techniek geleerd. Daarvoor zul je naar een TM leraar moeten (of Googlen en zelf aan de slag gaan).
— Luus

Passage uit het boek

‘Om TM te definiëren begin ik altijd met drie adjectieven: eenvoudig, natuurlijk en moeiteloos. TM is eenvoudig; niet omdat het simplistisch of een meditatie voor beginners is, maar omdat het een elegante eenvoud bezit. Het is natuurlijk omdat er geen suggestie of manipulatie bij komt kijken. Het is moeiteloos omdat er geen concentratie of beheersing van gedachten wordt gevraagd. Dit is wat TM niet is: Het is geen religie. Het is geen filosofie. Het vraagt geen verandering van levensstijl. En het is niet nodig om erin te geloven. Ook is TM geen vaardigheid waarin je steeds beter wordt na wekenlange of maandenlange oefening.’

Voor wie is dit boek?

Heb je nog nooit van transcendente meditatie gehoord en wil je weten wat het is? Dan moet je bij Bob Roth zijn. In dit boek legt hij precies uit wat het is en welke effecten het heeft op je gezondheid. In tegenstelling tot het soort meditaties dat je waarschijnlijk gewend bent – stilzitten in een bepaalde houding en je gedachtes proberen te controleren – is TM heel anders. Het is een lichte en vriendelijke vorm van meditatie die iedereen zo onder de knie heeft.
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

207 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.