Recensie: Chris Colfer – De strijd om de magische wens (Het verborgen land #1)

Recensie: Chris Colfer – De strijd om de magische wens (Het verborgen land #1)


De tweeling Alexandra en Koen kunnen niet méér van elkaar verschillen. Alexandra heeft overal een antwoord op en Koen gebruikt de schooltijd liever om een beetje bij te slapen. Als ze een oud sprookjesboek krijgen van hun oma, verandert alles. Ze vallen door het boek en belanden in een bizarre sprookjeswereld. Zo struikelen ze het Koninkrijk van Roodkapje in en komen ze terecht voor het enorme paleis van Assepoester. Om uit deze parallelle wereld weg te komen moeten ze voorwerpen verzamelen. En dat zijn niet de makkelijkste: het haar van Rapunzel, het glazen muiltje van Assepoester en nog veel meer. Een bloedspannende tocht door koninkrijken en donkere bossen volgt. Helaas zijn ze niet de enige met deze missie. In de verte is een zwarte schim zichtbaar, een flits in een spiegel. De boze stiefmoeder van Sneeuwwitje is onderweg…

ISBN: 9789464041552 – Fontaine Uitgevers – Aantal pagina’s: 424 – Jeugdboek


*****

5 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Sprookjes eindigen niet bij ‘En ze leefden nog lang en gelukkig…’, wat er daarna allemaal gebeurt lees je in dit fantastische avontuur!’

Verhaal

*****

De vader en de oma van de tweeling Alexandra en Koen hebben hen altijd sprookjes voorgelezen en verteld. Gelukkig maar, want nu weten ze een beetje met wie ze allemaal te maken hebben als ze plotseling verdwijnen in het oude sprookjesboek dat ze voor hun twaalfde verjaardag van hun oma hebben gekregen.
Maar ja, hoe kom je weer terug in je eigen wereld? Er blijkt een manier te zijn, maar daarvoor moeten Koen en Alexandra allerlei voorwerpen verzamelen. Dit leidt tot een spannende tocht door de verschillende koninkrijken van de sprookjeswereld, die niet zonder gevaren is. Want Sneeuwwitje, Assepoester en Doornroosje zijn dan misschien wel heel lief en aardig, maar de grote, boze wolf uit Roodkapje heeft gevaarlijke nakomelingen gekregen. De trollen en kobolden zijn behoorlijk onvriendelijk en de boze stiefmoeder van Sneeuwwitje is op zoek naar dezelfde voorwerpen als de tweeling.
— Isolde

Het boek

*****

De strijd om de magische spreuk is het eerste deel van de zesdelige serie Het verborgen land. Het boek is onlangs in een nieuwe vertaling verschenen en in het najaar volgt de vertaling van het vervolg.
De uitgever heeft er gelukkig voor gekozen om de prachtige en kleurrijke cover van het origineel ook te gebruiken. In het boek staan aan het begin van ieder hoofdstuk illustraties die passen bij het hoofdstuk.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Chris Colfer is bekend als acteur in de serie Glee, maar hij heeft inmiddels ook een heel aantal boeken op zijn naam staan. Van dit boek zijn al 8,5 miljoen exemplaren verkocht wereldwijd, het is vertaald in 28 talen en te koop in 35 landen. En meer dan terecht. Het boek leest vlot en makkelijk en het verhaal is spannend, grappig en ontzettend origineel. Colfer neemt je in De strijd om de magische spreuk mee door meer sprookjes dan je verwacht, hij knoopt ze aan elkaar en vertelt je wat er is gebeurd na ‘En ze leefden nog lang en gelukkig…’. Het boek is verrassend en een absolute aanrader.
— Isolde

Passage uit het boek

‘ ‘Nou, dan heb je het mis,’ zei de Boze Stiefmoeder. ‘De enige ziel die ik had is lang geleden overleden, en het enige hart dat ik bezit is van steen.’
De Boze Stiefmoeder had inderdaad een hart van steen, maar het zat niet in haar lichaam. Er lag een steen in de vorm van een mensenhart op een tafeltje in de hoek van de cel. Het was het enige wat ze had mogen houden toen ze werd gearresteerd.
Sneeuwwitje herkende de steen uit haar jeugd. Hij was haar stiefmoeder altijd heel dierbaar geweest, en ze verloor hem nooit uit het oogSneeuwwitje had hem nooit mogen aanraken of vasthouden, maar er was niets wat haar nu nog tegenhield.
Ze liep naar de andere kant van de cel, pakte de steen op en bekeek hem nieuwsgierig. Hij bracht heel veel herinneringen naar boven. Alle eenzaamheid en verdriet die ze door haar stiefmoeder als kind had gevoeld kwamen weer terug.’

Voor wie is het boek?

De strijd om de magische spreuk is een jeugdboek voor kinderen vanaf tien jaar en leuk voor jongens en meisjes. Het boek is extra leuk als je houdt van sprookjes en magie. En daarom is het ook leuk voor oudere kinderen en volwassenen.

Voor meisjes of jongens?

50%

50%

Leesvoorschrift

Dit boek wil je altijd lezen: voordat je naar school gaat nog een paar bladzijden, als je ’s middags tijd hebt lees je weer een paar hoofdstukken en ’s avonds in bed voor je gaat slapen pak je er nog een laatste hoofdstuk bij.

424 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.