Recensie: Dan Toombs – The Curry Guy één pan

Recensie: Dan Toombs – The Curry Guy één pan


Dan Toombs, a.k.a. The Curry Guy, geeft meer dan 150 nieuwe recepten voor geurige eenpansgerechten bomvol smaak. Van (maaltijd)soepen uit India, Sri Lanka en Thailand, kruidige stoofpotjes uit Maleisië en Singapore tot en met wat minder bekende maar overheerlijke currygerechten uit Zuid-Afrika, de texmex-keuken en meer.

De welbekende stijl van Dan Toombs spreekt vele kookliefhebbers aan: in een oogopslag zie je of een gerecht vegetarisch dan wel glutenvrij is, of dat een gerecht makkelijk en snel te bereiden is. Ook de Weekend Wonders, de gerechten die wat langer de tijd nodig hebben, mogen niet ontbreken. Met een goede uitleg over de basis zoals de voorraadkast en keukenequipment kan iedereen direct aan de slag.

Maak pittige curry uit Maleisië, bunny chow (kipcurry uit Zuid-Afrika) of een viscurry uit Goa. Verras je gasten met bun bo hue, de legendarische soep van de Vietnamese Nguyen Thi Thành (bekend geworden door wijlen Anthony Bourdain). Ga op de vegetarische toer en serveer saag uit Punjab of een Sri Lankaanse dal curry. Bovendien geeft The Curry Guy één pan ruim 30 basisrecepten voor specerijenmengsels, sambals, bouillons en meer.

ISBN: 9789461433084 – Uitgeverij Good Cook – Aantal pagina’s: 272 – Kookboek


*****

5 van de 5 sterren — Frederique


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Elk recept is verrassend lekker en veelzijdig.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Mijn favoriete gerecht uit The Curry Guy één pan was toch wel de Sri Lankaanse pompoencurry. Het is een heerlijk gerecht dat helemaal niet moeilijk is om te maken. Het aantal ingrediënten en de bereidingstijd (30 minuten) maken dat het een ideaal gerecht is voor een doordeweekse dag.
— Frederique

Instructies

*****

De instructies van The Curry Guy één pan zijn enorm duidelijk en de recepten zijn goed te volgen. Aan het begin van het boek staat een uitgebreide uitleg over de verschillende ingrediënten en over eventuele vervangers die je kunt gebruiken om een gerecht aan te passen aan jouw wensen. Het boek heeft veel verschillende curry’s en heeft deze opgedeeld in de verschillende keukens. Veel gerechten kunnen in één pan.
— Frederique

Voor wie is dit boek?

The Curry Guy één pan is heel geschikt voor thuiskoks die nog niet veel curry’s hebben gemaakt, maar ook voor de meer ervaren koks die graag een uitgebreidere en moeilijkere curry op tafel willen zetten. Het boek is voor iedereen goed te volgen.
— Frederique

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

272 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.