Recensie: Daphne Feller – Brein-Hart-Zijn

Recensie: Daphne Feller – Brein-Hart-Zijn


Heb je het gevoel dat je altijd ‘aan’ staat? Verlies je regelmatig de focus en wordt je soms overspoeld door emoties? We duiken massaal de yogamat op en doen aan meditatie, maar hoe kunnen we nu echt de drukte in ons hoofd tot bedaren brengen?

In Brein-Hart-Zijn neemt Daphne Feller je mee van het brein naar het hart en leert ze je hoe je je verstand en je gevoel met elkaar in verbinding kunt brengen. Deze intuïtieve intelligentie zit in iedereen, maar luister je er ook naar?

Dit praktische boek zit vol met interessante kennis, handige oefeningen en mooie verhalen. Het biedt een handreiking voor jouw eigen veranderproces. Het zal ervoor zorgen dat je meer rust, compassie en vertrouwen zult ervaren, waardoor je het beste uit jezelf kunt halen.

ISBN: 9789402707069 – Uitgeverij HarperCollins – Aantal pagina’s: 271 – Persoonlijke ontwikkeling


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Toegankelijk en inspirerend boek dat je dichterbij jezelf brengt.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Brein-Hart-Zijn is een boek dat je meer leert over je brein, je lichaam en de werking tussen deze twee.

Het boek kent vier hoofdstukken: Brein, Hart, Zijn en Verbinding. In de eerste drie hoofdstukken legt Feller op basis van wetenschappelijke materie uit hoe deze elementen werken en hoe je hier zelf invloed op uit kunt oefenen. Hiervoor heeft Feller allerlei opdrachten gemaakt en deze opgenomen in het boek. Door middel van haar persoonlijke voorbeelden laat ze je de opdrachten maken en zo meer over jezelf nadenken met als doel meer over jezelf te leren. In het laatste hoofdstuk legt Feller uit hoe alle elementen samenkomen en hoe je jouw ‘zijn’ kunt beïnvloeden.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Daphne Feller weet wetenschappelijke informatie om te zetten in zeer toegankelijke en inspirerende tekst. Hierdoor is het een heel interessant boek, ik heb dan ook geen moment gehad dat ik moest doorzetten om verder te lezen. Doordat Feller veel persoonlijke voorbeelden verwerkt, wordt het boek ook persoonlijker en dat maakt ook het maken van de opdrachten een stukje gemakkelijker. Ze weet je absoluut te inspireren!
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Je innerlijke wereld (gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties) bepaalt je buitenwereld, niet andersom. Hoe mooier je innerlijke wereld, hoe mooier je buitenwereld. Want alles wat je ervaart is een weerspiegeling van jezelf. Als er iets in de buitenwereld niet bevalt, kijk dan eerst naar jezelf. Daar ligt de oplossing. Daar ligt de groei. Daar ligt de verbetering.’

Voor wie is dit boek?

Vraag jij je wel eens af wat je nou echt wilt, wat je belangrijk vindt en wil je meer rust ervaren? Dit boek is dan een zeer goede toevoeging aan je boekencollectie! Brein-Hart-Zijn zorgt ervoor dat je antwoord krijgt op deze vragen. Het is zeker geen boek om in één keer uit te lezen, ga aan de slag met de opdrachten en sla het boek later zeker nog eens open of lees het gewoon nog een keer.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

271 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.