Recensie: Dr. Inge Declercq – Breinrust

Recensie: Dr. Inge Declercq – Breinrust


In tijden van hoge werkdruk, telewerk en meeting-hoppen is het recht op ontkoppelen of deconnectie actueler dan ooit. De grenzen en de balans tussen privé- en beroepsleven zijn nog nooit zo vaag en fragiel geweest en de ‘uitknop’ wordt nog maar moeilijk gevonden.

Dat is niet zonder gevolgen: onze hersenen kunnen al die prikkels niet meer verwerken, we raken overprikkeld en gaan in overdrive. Moeheid, gezondheids- en slaapproblemen liggen op de loer en er is maar één remedie: breinrust.

Dr. Inge Declercq gidst je als neuroloog, neurowetenschapper, slaap- en stressspecialist en coach naar die breinrust. In dit praktische boek neemt ze je mee achter de neurowetenschappelijke schermen van deconnectie. Breinrust reikt je een handige toolbox aan waarin begrijpelijke (neuro)wetenschap wordt omgezet naar concrete handvaten en inzichten.

ISBN: 9789463379700 – Uitgeverij Pelckmans – Aantal pagina’s: 254 – Zelfontwikkeling


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Informatief boek over rust nemen, opladen en deconnecten.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Breinrust is een erg nuttig boek over loskoppelen, tot rust komen en loslaten. Dr. Inge Declercq legt uit hoe je brein werkt en wat voor invloed rust of onrust op jou heeft. Hierbij gaat ze met name in op deconnectie, de manier waarop jij loskomt van de dagelijkse dingen zoals werk, hierdoor tot rust komt en weer op kan laden. Ze heeft ervaren dat veel mensen het erg lastig vinden om te deconnecten en eigenlijk altijd ‘aan’ staan. Door niet in een rustmodus te komen, kunnen er allerlei dingen op de loer liggen zoals bijvoorbeeld een burn-out.

Inge geeft jou in het boek allerlei handvatten om te deconnecten. Ze heeft het hier vooral over pauzes nemen, beweging, het nut van verveling en ontspanning. Al deze zaken hebben invloed op je gezondheid en zorgen ervoor dat jij je batterij weer op kunt laden. Ook gaat ze in op de gevolgen van het niet kunnen opladen van die batterij, misschien nogal confronterend voor velen, maar wel nuttig om te lezen.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Ik vind Breinrust een informatief boek vol nuttige informatie. Inge heeft de hoofdstukken in logische volgorde geschreven en deelt wetenschappelijke informatie op een toegankelijke manier. Het boek kent veel achtergrondinformatie over je brein en de invloed van rust of onrust. Ook staat het vol oefeningen die jou kunnen helpen om meer te deconnecten.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Onthoud alvast één ding: stress is niet (altijd) het probleem, wel de manier waarop je met de stressoren omgaat en in welke mate je steeds weer stress ‘moet’ ondergaan zonder de tools daarvoor te hebben. Bekijk stress als pikante kruiden die pit aan je leven kunnen geven: net zoals met pikant eten is trop te veel. Dan staan je mond en maag in brand en helpt blussen bitter weinig. Ik wil je helpen om niet te moeten blussen, om te vermijden dat het zo pikant wordt dat het ongezond voor je wordt. en natuurlijk weet ik dat wat pikant is voor de een, flauw is voor de ander. Jij blijft aan het roer!’

Voor wie is dit boek?

Merk je dat je onrustig bent, voor je gevoel altijd ‘aan’ staat of slecht kunt ontspannen? Dan wil ik je aanraden om Breinrust eens te lezen!
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

254 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.