
Recensie: Emily Ezekiel – Maaltijdsoep
Met 101 recepten, variërend van een hartige ribolita in de koude wintermaanden tot een verkoelende komkommersoep op een warme zomerdag, volgt Maaltijdsoep de seizoenen. Langzaam of snel, voor jezelf of voor een grotere groep, voor elk seizoen en elke gelegenheid.
Vier de lente met frisse soepen en delicate smaken zoals waterkers-stiltonsoep; maak voor een groep een zomerse Italiaanse vissoep of een tuinbonensoep met pancetta en munt. Omarm de herfst en bereid knolselderijsoep met hazelnoot en salie of kook voor je tafelgenoten een prei-aardappelsoep met roggecroutonkruimels op een winterse dag.
Met Maaltijdsoep kook je met betaalbare seizoensproducten en krijg je bonusrecepten voor toppings, geurige oliën, brood, basisbouillons en meer. Bovendien krijg je waar mogelijk de vegan variant en bewaartips mee. Met Maaltijdsoep kook je niet alleen duurzaam, maar eet je elke dag gevarieerd.
ISBN: 9789461433336 – Uitgeverij Good Cook – Aantal pagina’s: 208 – Kookboek
4 van de 5 sterren — Isolde
Recensie in één zin
‘Ga lekker soep koken met Maaltijdsoep!’
Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?
Maaltijdsoep is ingedeeld naar de vier seizoenen en bevat voor elk seizoen soepen die passen bij het seizoen en gemaakt worden met ingrediënten die dat seizoen goed verkrijgbaar zijn. Het kan daardoor voorkomen dat je een bepaald soort soep twee keer tegenkomt met een verschillende bereidingswijze. Dat vond ik een beetje jammer, ik had op de herhaalde plek liever een totaal andere smaak gezien.
Ik heb vlak voordat de meteorologische lente begon de winterse prei-aardappelsoep gemaakt. Deze smaakte goed en is zeker voor herhaling vatbaar, hoewel het nog leuker is om andere recepten te gaan proberen.
— Isolde
Instructies
Voor ieder soeprecept zijn twee pagina’s gereserveerd, een voor de foto en een voor de instructies. De foto’s zijn een beetje donker belicht, waardoor de soepen niet altijd goed uit de verf komen wat mij betreft.
De instructies zijn helder. Voor iedere soep is aangegeven hoelang de voorbereidingstijd is, hoeveel tijd het bereiden kost en voor hoeveel personen het recept is. De ingrediënten staan keurig in een lijstje en de stappen voor de bereiding zijn met witregels van elkaar gescheiden.
Ook heel fijn is dat het boek, zoals eigenlijk alle kookboeken van Good Cook, open blijft liggen zonder dat je er iets op hoeft te leggen. Dat is tijdens het koken wel zo handig.
In het boek staat verder praktische informatie over wat handig is om in huis te hebben om soep te koken. Zo gebruik ik vaak een staafmixer bij het maken van soep. Bij ieder seizoen is een spread opgenomen met ingrediënten die typerend zijn voor het seizoen.
— Isolde
Voor wie is dit boek?
Maaltijdsoep is een kookboek voor iedereen die het leuk vindt om soep te maken. En soep maken, dat kan iedereen, of je nu vaak in de keuken staat of net begint met koken.
— Isolde
Voor vrouwen of mannen?
50%
50%
Hoe dik is de pil?

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?
+ Er zijn nog geen reacties
Reactie toevoegen