Recensie: Fabrizia Lanza – De keuken van Sicilië

Recensie: Fabrizia Lanza – De keuken van Sicilië


Binnen Italië neemt Sicilië een bijzondere plek in. Alsof de tijd er stil heeft gestaan, een tikje geheimzinnig misschien, en vooral: met een bijzonder rijke keuken, vol van de zonnige smaken die de natuur het eiland biedt. De keuken van Sicilië is een eerbetoon aan die klassieke eetcultuur – niet alleen een verzameling recepten en technieken, maar ook een levendig portret van de Sicilianen en hun liefde voor eten.

ISBN: 9789493319202 – Uitgeverij Brandt – Aantal pagina’s: 319 – Kookboek


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Kookboek vol heerlijke recepten én prachtige fotografie dat ervoor zorgt dat je meteen de keuken in wilt duiken en Sicilië als volgende vakantiebestemming overweegt.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

De keuken van Sicilië is een erg uitgebreid kookboek dat vol staat met allerlei Siciliaanse recepten. Het boek is opgedeeld in hoofdstukken zoals voorgerechten, soepen, vis, vlees, pasta en rijst, groenten, pizza en brood en desserts. Ieder hoofdstuk kent ongeveer zo’n tien recepten. Kortom, voor ieder wat wils.

Ik ben een enorme liefhebber van vis en lust erg graag mosselen. Het recept voor gegratineerde mosselen sprak me dan ook meteen aan. De instructie is lang, maar laat je hierdoor niet afschrikken. Het vraagt enige tijd en inspanning om de mosselen te maken, maar wanneer ze uit de oven komen heb je absoluut eer van je werk. De mosselen in combinatie met de broodkruimels zijn heel erg lekker! Wanneer het voortaan mosselseizoen is, dan wordt dit gerecht hier zeker eens (of vaker) gemaakt.

Ook het recept voor ravioli gevuld met ricotta en munt is een aanrader. Het is een werkje om de ravioli zelf te maken, maar het is de inspanning zeker waard. De combinatie van ricotta en munt is verrassendmaar erg lekker!
— Kaylee

Instructies

*****

Het boek begint met een inleiding van Fabrizia waarin ze meer vertelt over het eiland. Dit vind ik persoonlijk erg leuk, omdat ze hierin onder andere Siciliaanse gewoontes deelt. Zoals hierboven al genoemd, is het boek opgedeeld in hoofdstukken en ieder hoofdstuk begint met een korte inleiding vol Siciliaanse achtergrondinformatie over het betreffende thema. Ook zie je in een oogopslag welke recepten er in het hoofdstuk zijn opgenomen.

De instructies in het hoofdstuk zijn doorgaans lang. De bladzijden van het boek zijn behoorlijk groot en veel recepten vullen de gehele pagina. Ook is de tekst als een blok weergegeven, de verschillende stappen zijn zichtbaar door de inspringingen in de tekst. Persoonlijk vind ik dit nooit zo fijn, aangezien je dan lastig kan zien waar je bent gebleven in de instructies.

Bij ieder recept staat benoemd voor hoeveel personen deze is. De ingrediënten staan ook keurig opgesomd. Wat ik mis is de bereidingstijd, deze is niet opgenomen in het recept.

Tot slot, het boek staat vol mooie foto’s van het eiland en het lekkers dat het eiland rijk is. De fotografie geeft een hele mooi impressie van Sicilië!
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

Wanneer je op zoek bent naar een prachtig kookboek vol Siciliaanse gerechten, dan is De keuken van Sicilië absoluut een aanrader!
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

319 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.