Recensie: Filip Raes – Morgen stop ik met piekeren

Recensie: Filip Raes – Morgen stop ik met piekeren


Je piekert af en toe, of misschien wel erg vaak. Geen paniek, je bent niet de enige. Maar ondertussen zit je er wel mee, en heb je al vaak tegen jezelf gezegd: ‘Morgen stop ik echt.’ Hoe begin je daar nu aan?

In dit boek reikt ‘piekerprofessor’ Philip Raes je een reeks concrete tips aan om je relatie met je gepieker te veranderen, zodat je minder vaak in dat eindeloze geworstel verstrikt raakt. Het zijn technieken waarmee je kunt oefenen en die je kunt zien als kleine, dagelijkse experimenten. Van het plaatsen van een piekerdoosje naast je bed, tot een gezond gesprek aangaan met je piekerdemomen.

Morgen stop ik met piekeren bevat tips vol mildheid en humor, getest in de praktijk. Zonder dat je aan mindfulness hoeft te doen, leer je met een open blik naar je eigen gedrag kijken.

ISBN: 9789401496117 – Lannoo Campus – Aantal pagina’s: 258 – Zelfontwikkeling


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Pieker voortaan op een goede manier.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Morgen stop ik met piekeren is wat mij betreft een must-read voor iedereen die (overmatig) piekert. Piekeren kan soms erg vervelend zijn en het levert vaak niets op. Ik maak mezelf er ook geregeld schuldig aan, het kost een hoop energie én vaak slapeloze nachten.
Filip is een expert op het gebied van piekeren en hij kan er zelf ook wat van, zo zegt hij zelf. Hij helpt veel mensen met piekeren en in dit boek probeert hij ook jou te helpen. Hij legt uit dat piekeren niet gek is, we doen het eigenlijk allemaal wel. Alleen bij de ene persoon is het piekeren erger dan bij de ander. Wanneer het piekeren niet stopt, kan dit grote gevolgen hebben. Filip legt je uit hoe je het piekeren kan minderen, want helemaal stoppen lukt niet volgens hem. Hij geeft je heel veel voorbeelden en tips en technieken om grip te krijgen op je piekeren.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Filip weet ontzettend veel van piekeren, wellicht ook omdat hij zelf ook een echte piekeraar is. Hij geeft heel veel voorbeelden van piekermomenten en gedachtes, dit schept veel herkenning. Hierbij weet hij soms veel humor in te zetten. Zijn tips en technieken beschrijft hij op een hele toegankelijke manier. Het is een boek dat heel fijn leest!
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Het probleem met piekeren is dat piekeren een manier van nadenken is die op de langere termijn niet echt helpt. Piekeren is een bepaalde manier van nadenken waarbij je jezelf al snel in kringetjes vastloopt. Dus ja, er zijn verschillende manieren van nadenken wanneer er zich een probleem stelt en piekeren is er één van, maar waarschijnlijk niet de meest helpende. Integendeel.’

Voor wie is dit boek?

Morgen stop ik met piekeren is het perfecte boek voor iedereen die wel eens piekert. Of je nu veel piekert of weinig, je gaat er ongetwijfeld tips uit halen. Daarnaast kun je het ook lezen wanneer iemand in je omgeving enorm worstelt met piekeren, want je leest een manier hoe je diegene kunt helpen.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

258 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.